Τελευταία Νέα
Διεθνή

Peskov (Ρωσία): Fake news τα περί αλλαγής της επιχείρησης στην Ουκρανία – Θα πάρουμε πίσω όλα τα εδάφη

Peskov (Ρωσία): Fake news τα περί αλλαγής της επιχείρησης στην Ουκρανία – Θα πάρουμε πίσω όλα τα εδάφη
Οι νέες επαρχίες θα είναι πάντα μέρος της Ρωσίας, τα χαμένα εδάφη θα ανακαταληφθούν είπε ο Peskov
Σχετικά Άρθρα

Για fake news έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov αναφερόμενος στις πληροφορίες που ανέφεραν ότι η Ρωσία προχωρά σε αλλαγή των στόχων όσον αφορά την ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία και ότι επίκειται ομιλία του προέδρου της Ρωσίας, Vladimir Putin.
«Δεν είναι αλήθεια.
Πρόκειται για fake news.
Δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις για αλλαγή της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης σε αντιτρομοκρατική επιχείρηση» είπε ο Peskov, αναφέροντας πως δεν έχουν ληφθεί τέτοιου είδους αποφάσεις, οι οποίες, όπως είπε, είναι αποκλειστικό προνόμιο του Ρώσου προέδρου.

Θα πάρουμε πίσω όλα τα εδάφη

Ερωτηθείς για τα εδάφη των επαρχιών που προσαρτήθηκαν πρόσφατα στη Ρωσία και τα οποία κατακτούν το τελευταίο διάστημα οι ουκρανικές δυνάμεις, ο Peskov υπογράμμισε πως όλα τα εδάφη θα ανακαταληφθούν και ότι θα συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις με το ντόπιο πληθυσμό που θέλει να ζήσει με τη Ρωσία.
Πρόσφατα ο αρμόδιος Ρώσος αξιωματούχος ο Pavel Krasheninnikov, υποστήριξε ότι οι νέες περιοχές εντός της Ρωσίας θα διατηρήσουν το καθεστώς των δημοκρατιών και των περιφερειών και τα προηγούμενα ονόματά τους.
Σύμφωνα με τα έγγραφα, τα όρια των περιφερειών θα καθορίζονται από τα σύνορά τους, τα οποία «υπήρχαν κατά την ημέρα του σχηματισμού τους και της αποδοχής τους στη Ρωσική Ομοσπονδία».
Η επικράτεια της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk και της Λαϊκής Δημοκρατίας του Luhansk καθορίζεται από τα σύνορα του 2014 που καθορίστηκαν στα συντάγματά τους.
Η Zaporizhia αποτελεί μέρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας εντός των διοικητικών της ορίων και η περιοχή της Kherson - με δύο περιφέρειες της περιοχής του Mykolaiv.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης