Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μικτά πρόσημα στη Wall, με βαρίδι την τεχνολογία - Στο +0,61% ο Dow, ο Nasdaq -1,63%, sell off -25% στη Meta

Μικτά πρόσημα στη Wall, με βαρίδι την τεχνολογία - Στο +0,61% ο Dow, ο Nasdaq -1,63%, sell off -25% στη Meta
Σε καθοδική τροχιά παρέμειναν για τρίτη μέρα οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές υποχώρησε κατά τέσσερις μονάδες βάσης στο 3,95% και το 2ετές κινήθηκε χαμηλότερα κατά επτά μονάδες βάσης στο 4,34%.

Με μικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα Πέμπτη 27/10 οι βασικοί δείκτες της Wall Street, καθώς από την μία πλευρά οι επενδυτές βρέθηκαν μπροστά σε θετικά στοιχεία για το ΑΕΠ της οικονομίας και από την στα απογοητευτικά αποτελέσματα τριμήνου της Meta Platform.
Τα αποτελέσματα αυτά κόστισαν στην «μαμά »εταιρεία του Facebook πτώση σχεδόν 25%.

Ο S&P 500 υποχώρησε 0,33%, ο Dow Jones Industrial Average κέρδισε 0,90% ή 288 μονάδες, ο Nasdaq υποχώρησε 1,4%.

Αναφορικά με το ΑΕΠ των ΗΠΑ, «έτρεξε» με ρυθμό 2,6% σε ετήσια βάση, τερματίζοντας δύο συνεχόμενες τριμηνιαίες μειώσεις.
Αν και η ανακοίνωση για το ΑΕΠ των ΗΠΑ προσέφερε κάποιες στηρίξεις, ο τεχνολογικός κλάδος συνέχισε να δέχεται τις αναταράξεις των άσχημων αποτελεσμάτων.
“Οι επενδυτές εξακολουθούν να αναζητούν σαφήνεια σε σχέση με τα κέρδη των μεγάλων εταιρειών και με το τι θα κάνει η Fed στο μέλλον”, σχολίασε ο Adam Sarhan, διευθύνων σύμβουλος της 50 Park Investments.
“Μην ξεχνάτε, η αγορά είναι ένας μηχανισμός που βλέπει στο μέλλον και οι ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων μας λένε τι συνέβη στο παρελθόν.
Οι επενδυτές θέλουν σαφήνεια και βεβαιότητα.
Αυτή τη στιγμή, εξακολουθούμε να έχουμε μεγάλη αβεβαιότητα σε πολλαπλά επίπεδα”, πρόσθεσε.

Σε αυτό το κλίμα,
o βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε +0,61%, στις 32.033 μονάδες.
ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 κατέγραψε απώλειες -0,61%, στις 3.807 μονάδες
ο σύνθετος τεχνολογικός δείκτης Nasdaq επίσης με απώλειες -1,63%, στις 10.792 μονάδες

wall_klisimo_26.JPG
Στον βιομηχανικό δείκτη, την μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Caterpillar (+8%) και Boeing (+4,7%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Intel (-3,2%) και Apple (-2,9%).

Σε καθοδική τροχιά παρέμειναν για τρίτη μέρα οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές υποχώρησε κατά τέσσερις μονάδες βάσης στο 3,95% και το 2ετές κινήθηκε χαμηλότερα κατά επτά μονάδες βάσης στο 4,34%.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Meta υπέστη πρωτοφανές sell off καθώς ανακοίνωσε την Τετάρτη 26/10 το βράδυ τα αποτελέσματα της για τη χρήση του γ' τριμήνου.
Σύμφωνα με το Bloomberg, η περιουσία του έχει υποχωρήσει κατά 100 δισ. δολάρια μέσα στους τελευταίους 13 μήνες, αφήνοντας τον επικεφαλής της Meta με συνολική περιουσία 38,1 δισ. δολαρίων όταν τον Σεπτέμβριο του 2021 αυτή ανερχόταν σε 142 δισ. δολάρια.
Ο Mark Zuckerberg έχει καταγράψει τη μεγαλύτερη πτώση στη λίστα των δισεκατομμυριούχων του Bloomberg, φέρνοντας τον στη 23η θέση του σχετικού πίνακα.

Αντίθετα, κέρδη 45 δισ. δολαρίων ανακοίνωσε η Shell για το γ' τρίμηνο, μειωμένα από το ρεκόρ του προηγούμενου τριμήνου λόγω της ασθενέστερης διύλισης και των συναλλαγών φυσικού αερίου.
Παράλληλα ανακοίνωσε σχέδια για σημαντική αύξηση του μερίσματός της μέχρι το τέλος του έτους, όταν ο διευθύνων σύμβουλός της αποχωρήσει.
Η Shell επέκτεινε επίσης το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών της, ανακοινώνοντας σχέδια για αγορά μετοχών ύψους 4 δισ. δολαρίων τους επόμενους τρεις μήνες, μετά την ολοκλήρωση 6 δισ. δολαρίων το προηγούμενο τρίμηνο.
3_215.jpg
Αναφορικά με την Meta και το απίστευτο sell off, κατέγραψε μειωμένα καθαρά κέρδη κατά 52% σε ετήσια σύγκριση για το γ’ τρίμηνο 2022, με το ποσό να διαμορφώνεται στα 4,4 δισεκ. δολάρια.
Η επίδοση ήταν κατώτερη από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Τα έσοδα της Meta ωστόσο κινήθηκαν υψηλότερα από τις εκτιμήσεις, στα 27,71 δισ. δολάρια έναντι των 27,38 που περίμενε η αγορά.
Για το δ’ τρίμηνο του 2022, η Meta εκτίμησε ότι τα έσοδά της θα κινηθούν στο εύρος των 30 με 32,5 δισ. δολαρίων, όταν οι εκτιμήσεις των αναλυτών τα τοποθετούσαν στα 32,2 δισ.

Στα μάκρο, τις 217.000 έφτασαν οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής για την εβδομάδα που πέρασε σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας.
Πρόκειται για οριακή άνοδο καθώς αυξήθηκαν κατά 3.000 συγκριτικά με την προηγούμενη καταμέτρηση.
Επιπλέον, οι συνεχιζόμενες αιτήσεις αυξήθηκαν στα 1,438 εκατ. έναντι 1,390.
1_228.jpg

2_276.jpg
Επίσης, άνω των εκτιμήσεων κινήθηκε η ανάπτυξη στις ΗΠΑ κατά το γ' τρίμηνο του 2022, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις.
Ειδικότερα, η οικονομία αναπτύχθηκε κατά 2,6% σε ετήσια βάση, ανακάμπτοντας από δύο διαδοχικές μειώσεις κατά το α' εξάμηνο του έτους, που αναζωπύρωσαν τη συζήτηση για το εάν οι ΗΠΑ έχουν βυθιστεί σε ύφεση.
Η επίσημη ανάκαμψης της οικονομίας έρχεται λίγο πριν από τις κρίσιμες εκλογές του Κογκρέσου τον Νοέμβριο.
Ωστόσο, οι οικονομολόγοι προειδοποιούν ότι τα καλά νέα μπορεί να μην έχουν διάρκεια: Η πλειοψηφία των οικονομολόγων πιστεύει ότι η ύφεση θα έρθει το επόμενο έτος.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του αργού WTI σημείωσε άνοδο 1,3% στα 89,08 δολ. ενώ η τιμή χρυσού υποχώρησε 0,2% στα 1.665 δολ./oz.
Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε υψηλότερα 1,2% έναντι του ευρώ, στο 0,9961 δολ.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης