Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκτοξεύει πυραύλους η Β. Κορέα και προειδοποιεί τις ΗΠΑ: Τζογάρετε, θα χάσετε

Εκτοξεύει πυραύλους η Β. Κορέα και προειδοποιεί τις ΗΠΑ: Τζογάρετε, θα χάσετε
Για σκληρή στρατιωτική απάντηση προειδοποιεί τις ΗΠΑ η Β. Κορέα
Σχετικά Άρθρα

Μετά την εκτόξευση ενός ακόμα βαλλιστικού πυραύλου νωρίτερα σήμερα Πέμπτη 17/11 το πρωί, η Βόρεια Κορέα έσπευσε να προειδοποιήσει τις ΗΠΑ ότι η ενίσχυση της παρουσίας της στην περιοχή, θα προκαλέσει «σκληρότερες στρατιωτικές απαντήσεις».
Μάλιστα η Βόρεια Κορέα είπε πως οι ΗΠΑ αναλαμβάνουν ένα «στοίχημα που θα το χάσουν».
Από την αρχή του 2022 έχει προχωρήσει σε σειρά εκτοξεύσεων βαλλιστικών πυραύλων ενώ πρόσφατα εκτόξευσε εκατοντάδες βλήματα πυροβολικού και όλμους στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Νότιας Κορέας (για πρώτη φορά από τον πόλεμο εντός των χωρικών υδάτων της Ν. Κορέας σε απόσταση 60 χιλιομέτρων από τις ακτές).

Πύραυλοι αντί διπλωματίας

Η σημερινή εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου ήρθε λίγες ώρες αφότου η υπουργός Εξωτερικών της Β. Κορέας, Choe Son Hui επέκρινε την τριμερή συνάντηση ΗΠΑ, Νότιας Κορέας και Ιαπωνίας την περασμένη Κυριακή, κατά την οποία οι ηγέτες των τριών κρατών επέκριναν τις πυραυλικές δοκιμές της Β. Κορέας και δεσμεύτηκαν για μεγαλύτερη συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας.
Μάλιστα ο πρόεδρος Biden επιβεβαίωσε τη δέσμευση του ότι θα υπερασπιστεί τη Ν. Κορέα και την Ιαπωνία με όλο το φάσμα των δυνατοτήτων, συμπεριλαμβανομένων και των πυρηνικών όπλων.

Σκληρή απάντηση

Η ΥΠΕΞ της Β.Κορέας υποστήριξε ότι οι στρατιωτικές ασκήσεις των τριών κρατών ήταν επιθετικές, ότι απέτυχαν να απειλήσουν τη Β. Κορέα και ότι αντιθέτως προκάλεσαν μια πιο σοβαρή, ρεαλιστική και αναπόφευκτη απειλή πάνω στο κεφάλι τους.
«Όσο πιο έντονα οι ΗΠΑ προσφέρονται να επεκτείνουν τη βοήθεια τους στους συμμάχους τους και να εντείνουν τις προκλητικές στρατιωτικές δραστηριότητες τους, τόσο πιο σκληρή θα είναι στρατιωτική αντίδραση της Βόρειας Κορέας» είπε η Choe Son Hui.

Τζογάρετε, θα χάσετε

«Οι ΗΠΑ γνωρίζουν ότι τζογάρουν, αλλά είναι σίγουρο ότι θα το μετανιώσουν» ανέφερε η υπουργός Εξωτερικών της Β. Κορέας.
Μετά τη νέα εκτόξευση, η Ν. Κορέα εξέδωσε ανακοίνωση ζητώντας από τη Β. Κορέα να σταματήσει αμέσως τις πυραυλικές δοκιμές καθώς πρόκειται για μια ενέργεια που βλάπτει την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή.
Μάλιστα οι ΗΠΑ προειδοποιούν ότι η Β. Κορέα ετοιμάζεται να κάνει και την πρώτη πυρηνική της δοκιμή από το 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης