Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Οι Ουκρανοί αφήνουν τα όπλα μετά τις αποκαλύψεις για τον αριθμό των απωλειών τους

Ρωσία: Οι Ουκρανοί αφήνουν τα όπλα μετά τις αποκαλύψεις για τον αριθμό των απωλειών τους
Η επικεφαλής της Κομισιόν, Ursula von der Leyen είχε κάνει λόγο για πάνω από 100.000 νεκρούς Ουκρανούς στρατιώτες
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως ολοένα και περισσότεροι Ουκρανοί στρατιώτες αφήνουν τα όπλα και εγκαταλείπουν το πεδίο της μάχης ύστερα από τις αποκαλύψεις για τον αριθμό των απωλειών που μετρά το στράτευμα τους διατύπωσε ο Andrey Marochko, αξιωματούχος των ρωσικών συμμαχικών δυνάμεων στην επαρχία του Luhansk.
Όπως λέει, το σοκ που βίωσε η Ουκρανία όσον αφορά τις απώλειες της στο πλαίσιο της στρατιωτικής επιχείρησης και ύστερα από τις δηλώσεις της επικεφαλής της Κομισιόν, Ursula von der Leyen (είχε αναφέρει ότι οι νεκροί Ουκρανοί στρατιώτες είναι πάνω από 100.000) έχει επηρεάσει σημαντικά το ηθικό του ουκρανικού στρατού.
«Υπάρχουν ολοένα και περισσότεροι σαμποτέρ και άνθρωποι που εγκαταλείπουν τις θέσεις τους καθώς και περισσότερες διαμάχες με τους διοικητές αλλά και φασαρίες.
Τα περιστατικά χρήσης ναρκωτικών και αλκοόλ έχουν αυξηθεί.
Επίσης, έχουν αυξηθεί ραγδαία και οι κοινωνικές εντάσεις στην Ουκρανία» υποστήριξε ο Marochko, ο οποίος αναφέρθηκε και σε περιστατικά όπου οικογένειες υπηρετούντων Ουκρανών εισέβαλαν σε στρατιωτικές επιτροπές για να διαμαρτυρηθούν.
Υπενθυμίζεται πως η επικεφαλής της Κομισιόν σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά της την περασμένη Τετάρτη 30/11 είχε κάνει λόγο για πάνω από 100.000 νεκρούς Ουκρανούς στρατιώτες, σχόλιο που σχεδόν αμέσως διεγράφη από το λογαριασμό της ενώ και το βίντεο διεγράφη από το Twitter.

Στους 10.000 με 13.000 οι νεκροί μας λέει η Ουκρανία

Την ίδια στιγμή πάντως η Ουκρανία κάνει λόγο για περίπου 10 με 13 χιλιάδες νεκρούς στρατιώτες.
Σε δηλώσεις του ο Mikhail Podolyak, σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου, Volodymyr Zelensky υποστήριξε ότι βάσει των επίσημων στοιχείων από το Γενικό Επιτελείο του ουκρανικού στρατού «οι νεκροί ανέρχονται από 10.000 έως 13.000, ενώ περισσότεροι είναι οι τραυματίες».
Από την πλευρά του ο έτερος σύμβουλος του Zelensky, Oleksiy Arestocivh υποστήριξε ότι ο αριθμός των απωλειών των Ρώσων σε αυτόν τον πόλεμο είναι επτά φορές υψηλότερος από αυτόν των Ουκρανών.
Υπενθυμίζεται πως ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, ο στρατηγός Mark Milley εκτίμησε πως περισσότεροι από 100.000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί στην Ουκρανία, συμπληρώνοντας ότι ανάλογες είναι οι απώλειες στην ουκρανική πλευρά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης