Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καζάνι που βράζει η Μολδαβία, εν μέσω ακραίας φτώχειας – Τεράστια διαδήλωση με αίτημα την παραίτηση της κυβέρνησης

Καζάνι που βράζει η Μολδαβία, εν μέσω ακραίας φτώχειας  – Τεράστια διαδήλωση με αίτημα την παραίτηση της κυβέρνησης
Ο κόσμος διαμαρτυρήθηκε για την αχαλίνωτη αύξηση των τιμών και την ανομία ενώ ζήτησε παραίτηση της προέδρου Maia Sandu και της κυβέρνησης της Natalia Gavrilita
Σχετικά Άρθρα
Ένταση επικρατεί στη Μολδαβία, λόγω του σαρωτικού κύματος ακρίβειας που πλήττει τους καταναλωτές.
Το μεγαλύτερο αντιπολιτευόμενο Κόμμα των Σοσιαλιστών της Μολδαβίας πραγματοποίησε την Κυριακή (4/12/2022) συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πόλη Cahul για να απαιτήσει την παραίτηση της κυβέρνησης και πρόωρες βουλευτικές εκλογές.
«Μια ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην πολιτική των σημερινών αρχών πραγματοποιήθηκε στο Cahul.
Η συγκέντρωση οργανώθηκε από το Κόμμα των Σοσιαλιστών.
Ο κόσμος διαμαρτυρήθηκε για την αχαλίνωτη αύξηση των τιμών και την ανομία ενώ ζήτησε παραίτηση της προέδρου Maia Sandu και της κυβέρνησης της Natalia Gavrilita», ανέφερε το Κόμμα των Σοσιαλιστών.

Πληθωρισμός 34%

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν εκατοντάδες άτομα, συμπεριλαμβανομένων βουλευτών.
Ο κόσμος κατηγόρησε τις αρχές για αδυναμία να αντιμετωπίσουν την κρίση και να σταματήσουν την αύξηση των τιμών και ότι διώκουν την αντιπολίτευση.
Από τον Ιούνιο 2022 διεξάγονται διαδηλώσεις στη Μολδαβία με αίτημα την παραίτηση της προέδρου Maia Sandu και της πρωθυπουργού Natalia Gavrilita, οι οποίες κατηγορούνται για την οικονομική κρίση και την εκτίναξη των τιμών στα τρόφιμα, το φυσικό αέριο, το ρεύμα, τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας ενώ ο πληθωρισμός βρίσκεται στο 34%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης