Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Με τη Βραζιλία μοιραζόμαστε το όραμα για έναν πολυπολικό και δίκαιο κόσμο

Ρωσία: Με τη Βραζιλία μοιραζόμαστε το όραμα για έναν πολυπολικό και δίκαιο κόσμο
Ο Πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου Valentina Matviyenkο εκπροσώπησε τη Ρωσία στη Βραζιλία στην τελετή ορκωμοσίας του εκλεγμένου Προέδρου Luiz Inácio Lula da Silva
Σχετικά Άρθρα
H πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Valentina Matviyenkο δήλωσε ότι η Ρωσία και η Βραζιλία έχουν το ίδιο όραμα για τον κόσμο του μέλλοντος, πολυπολικό και δίκαιο.
Ο Πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου εκπροσώπησε τη Ρωσία στη Βραζιλία στην τελετή ορκωμοσίας του εκλεγμένου Προέδρου Luiz Inácio Lula da Silva που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2023.
«Είναι πολύ σημαντικό τόσο η Ρωσία όσο και η Βραζιλία να έχουν το ίδιο όραμα για τον μελλοντικό κόσμο, έναν πολυπολικό, δίκαιο κόσμο, και ως εκ τούτου έχουμε άφθονες ευκαιρίες να καθιερώσουμε συνεργασία», είπε.
Την παραμονή της ορκωμοσίας του, ο εκλεγμένος πρόεδρος της Βραζιλίας, Luiz Inacio Lula da Silva, είχε συναντήσεις με τους επικεφαλής των αντιπροσωπειών της Ρωσίας και της Ουκρανίας.
Η Matviyenkο μετέφερε το μήνυμα του προέδρου Putin στον Πρόεδρο της Βραζιλίας
Πραγματοποίησε επίσης μια σειρά συναντήσεων στη Βραζιλία το Σάββατο (31/12), μεταξύ άλλων με τον Αντιπρόεδρο της Δημοκρατίας της Κούβας Salvador Valdez Mesa και τον Πρόεδρο της Συνέλευσης της Δημοκρατίας της Μοζαμβίκης Experanse Biash.
Από ρωσικής πλευράς, ο Αντιπρόεδρος του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου Konstantin Kosachev και ο Επικεφαλής του Επιτελείου του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου Gennady Golov συμμετείχαν επίσης σε διμερείς συναντήσεις από τη ρωσική πλευρά , αναφέρει η υπηρεσία Τύπου του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου.
Στις 31 Δεκεμβρίου, η Matvienko έφτασε στην πόλη της Brasilia για επίσκεψη εργασίας.
Στη Βραζιλία, ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών διεξήχθη στις 30 Οκτωβρίου, κατά τους οποίους ο Λούλα ντα Σίλβα νίκησε με οριακή διαφορά τον υφιστάμενο πρωθυπουργό Jair Bolsonaro .
Τον Νοέμβριο, το ανώτατο εκλογικό δικαστήριο της Βραζιλίας απέρριψε την αξίωση του κόμματος του πρώην προέδρου να ακυρώσει μέρος των ψηφοφοριών στις προεδρικές εκλογές.

Προμήθεια λιπασμάτων

Η πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου δήλωσε ότι η Ρωσία επιβεβαίωσε την ετοιμότητά της να προμηθεύσει τη Βραζιλία με τον απαραίτητο όγκο λιπασμάτων.
«Η Ρωσία ήταν και παραμένει ένας από τους κύριους προμηθευτές ορυκτών λιπασμάτων στη Βραζιλία, που διαδραματίζουν πολύ σημαντικό ρόλο εδώ στον αγροτοβιομηχανικό τομέα, και έχουμε επιβεβαιώσει την ετοιμότητά μας να συνεχίσουμε να προμηθεύουμε τον απαραίτητο όγκο λιπασμάτων», δήλωσε

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης