Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία κι άλλες 6 χώρες δίνουν 200 εκατ. λίρες στον Zelensky, μέσω του Διεθνούς Ταμείου για την Ουκρανία

Βρετανία κι άλλες 6 χώρες δίνουν 200 εκατ. λίρες στον Zelensky, μέσω του Διεθνούς Ταμείου για την Ουκρανία
Το πρώτο πακέτο στήριξης της IFU συγκέντρωσε προσφορές τόσο από προμηθευτές της βρετανικής όσο και της διεθνούς βιομηχανίας
Σχετικά Άρθρα
Η Ουκρανία θα λάβει βοήθεια ύψους 200 εκατ. λιρών, στην οποία συμπεριλαμβάνονται ανταλλακτικά αρμάτων μάχης, μη επανδρωμένων αεροπορικών συστημάτων, ηλεκτρονικού πολέμου και αεράμυνας, στο πλαίσιο του πρώτου πακέτου χρηματοδότησης από το βρετανικό ίδρυμα Διεθνές Ταμείο για την Ουκρανία (IFU).
Το πρώτο πακέτο εξοπλισμού συμφωνήθηκε από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ολλανδία, τη Νορβηγία, τη Σουηδία και τη Δανία.
Οι παραπάνω εταίροι, μαζί με την Ισλανδία και τη Λιθουανία, έχουν συνεισφέρει συνολικά περισσότερα από 520 εκατομμύρια λίρες στο ταμείο.

Πάνω από 200 εκατ. λίρες η αξία του IFU

Με εκτιμώμενη αξία άνω των 200 εκατομμυρίων λιρών, το πρώτο πακέτο θα περιλαμβάνει ζωτικές δυνατότητες με τη μορφή πυρομαχικών πυροβολικού, ναυτικών πληροφοριών, επιτήρησης και αναγνώρισης, καθώς και ανταλλακτικά για εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων των σημερινών αρμάτων μάχης της Ουκρανίας.
Το πρώτο πακέτο στήριξης της IFU συγκέντρωσε προσφορές τόσο από προμηθευτές της βρετανικής όσο και της διεθνούς βιομηχανίας για την κάλυψη των προτεραιοτήτων της Ουκρανίας, με περισσότερες από 40 χώρες να υποβάλλουν περισσότερες από 1.500 προτάσεις σε 11 τομείς δυνατοτήτων.
Η συμφωνία χρηματοδότησης καταδεικνύει τη δέσμευση του Ηνωμένου Βασιλείου να σταθεί στο πλευρό της Ουκρανίας για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της βρετανικής κυβέρνησης. 
«Μαζί με τους Συμμάχους, συνεχίζουμε να παρέχουμε εκπαίδευση και εξοπλισμό στη χώρα, με τη δυνατότητα να αυξήσουμε την υποστήριξη αυτή σε περίπτωση που η Ουκρανία απειληθεί.
Με αυτή τη δέσμευση θα ενισχύσουμε τη θέση της Ουκρανίας στις διαπραγματεύσεις, θα διαφυλάξουμε τη μακροπρόθεσμη κυριαρχία της και θα δώσουμε στην Ουκρανία τη δυνατότητα να αποτρέψει με άρνηση».
Η ανακοίνωση έγινε σήμερα κατά τη διάρκεια συνάντησης των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, στην οποία συμμετείχε ο υπουργός Άμυνας, Ben Wallace.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης