Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lukashenko: Εάν η Λευκορωσία δεχθεί επίθεση, 10.000 Ρώσοι στρατιώτες θα μας βοηθήσουν

Lukashenko: Εάν η Λευκορωσία δεχθεί επίθεση, 10.000 Ρώσοι στρατιώτες θα μας βοηθήσουν
«Σε περίπτωση επίθεσης, αυτή η ομάδα θα ενταχθεί οργανικά στον Λευκορωσικό στρατό», είπε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας
Μία ομάδα άνω των 10.000 Ρώσων στρατιωτών θα βοηθήσει τη Λευκορωσία σε περίπτωση επίθεσης δήλωσε την Πέμπτη (16/2/2023) ο πρόεδρος της χώρας, Alexander Lukashenko.
«Σε περίπτωση επίθεσης, αυτή η ομάδα θα ενταχθεί οργανικά στον Λευκορωσικό στρατό», είπε ο Lukashenko.
«Εάν εξαπολυθεί επίθεση εναντίον της Λευκορωσίας, ο πρόεδρος της Ρωσίας Vladimir Putin και εγώ έχουμε συμφωνήσει ότι αυτή η μεραρχία θα τεθεί υπό τις διαταγές μου για να πολεμήσει σε μια κοινή ευθυγράμμιση των δυνάμεων της Λευκορωσίας και της Ρωσίας», πρόσθεσε ο Λευκορώσος ηγέτης.
Επανέλαβε ότι αυτή τη στιγμή «μια μεγάλη ομάδα αεροπορικών δυνάμεων και στρατευμάτων αεράμυνας έχει εκ νέου αναπτυχθεί στη Λευκορωσία».
Στις 10 Οκτωβρίου 2022, ο Lukashenko ανακοίνωσε την έναρξη μιας περιφερειακής ευθυγράμμισης δυνάμεων, ο πυρήνας της οποίας θα αποτελείται από Λευκορώσους στρατιωτικούς, στο πλαίσιο συμφωνιών με τη Μόσχα.
Το Μινσκ ανακοίνωσε στα μέσα Οκτωβρίου ότι τα πρώτα τρένα που μετέφεραν Ρώσους στρατιωτικούς είχαν φτάσει στη δημοκρατία.
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin έχει διαβεβαιώσει ότι η Μόσχα και το Μινσκ θα συνεχίσουν την πρακτική των κοινών ασκήσεων και άλλων στρατιωτικών εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων στο πλαίσιο της περιφερειακής ευθυγράμμισης των δυνάμεων.

www.bankingnews,gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης