Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη για τη Wall ελέω της διαφαινόμενης συμφωνίας για το fiscal cliff - Έκτη εβδομάδα απωλειών για τον Νasdaq

Κέρδη για τη Wall ελέω της διαφαινόμενης συμφωνίας για το fiscal cliff - Έκτη εβδομάδα απωλειών για τον Νasdaq
Με κέρδη ολοκληρώθηκε σήμερα, Παρασκευή, η συνεδρίαση της Wall, έπειτα από την διαφαινόμενη συμφωνία στις διαπραγματεύσεις για το fiscal cliff των ΗΠΑ. Ωστόσο, να σημειωθεί πως ο Nasdaq κατέγραψε απώλειες - σε επίπεδο εβδομάδας - για 6η διαδοχική εβδομάδα - σημειώνοντας το μεγαλύτερο πτωτικό σερί των τελευταίων 3 μηνών.
Ειδικότερα, ο Dow έκλεισε στο +0,36% και στις 12.587 μονάδες. Ο S&P 500 τερμάτισε στο +0,48% και στις 1.360 μονάδες. Ο Nasdaq έκλεισε στο +0,57% στις 2.853 μονάδες.
Παράλληλα, για την εβδομάδα, οι τρεις κύριοι δείκτες κατέγραψαν σημαντικές απώλειες, καθώς σημειώθηκε πτώση -1,8% για τον Dow, -1,8% για τον Nasdaq και -1,5% για τον S&P 500
Άνοδο +1,02%, στα 1,98 δολάρια, κατέγραψε το ADR της Εθνικής. Στα 1,91 δολάρια το χαμηλό ημέρας, στα 2 δολάρια το υψηλό.
Νωρίτερα, αισιόδοξος για ευτυχή κατάληξη στις διαπραγματεύσεις για τον δημοσιονομικό γκρεμό,  εμφανίστηκε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Boehner.
Έπειτα από την  έναρξη των διαπραγματεύσεων, ο κ. Boehner τόνισε πως εκτιμά πως θα επιτευχθεί η αποτροπή του fiscal cliff.
Παράλληλα, την πεποίθηση πως οι αρχηγοί των κομμάτων του Κογκρέσου θα κάνουν τα πάντα προκειμένου οι ΗΠΑ να αποφύγουν τον δημοσιονομικό γκρεμό, που απειλεί την αμερικανική οικονομία, επισήμανε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, B. Obama. Κατά την έναρξη των κρίσιμων διαπραγματεύσεων, ο πρόεδρος Obama εξέφρασε την εκτίμηση πως οι συνομιλίες θα αποδώσουν καρπούς, προκειμένου οι ΗΠΑ να μην βρεθούν αντιμέτωπες με ένα πιθανό δημοσιονομικό εκτροχιασμό.
Την ίδια ώρα, κατά 0,4% περιορίστηκε η βιομηχανική παραγωγή των ΗΠΑ των Οκτώβριο λόγω τoυ τυφώνα Sandy, σύμφωνα με στοιχεία της Fed.
Ειδικότερα, η εν λόγω απροσδόκητη μείωση της βιομηχανικής παραγωγής, ήλθε έπειτα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών για αύξηση 0,2% στον εν λόγω τομέα.
Συνολικά, το πέρασμα του τυφώνα Sandy  είχε σημαντικό αντίκτυπο στο παραγωγικό τομέα των ΗΠΑ,  ο οποίος μειώθηκε κατά 1% τον Οκτώβριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης