Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πανέτοιμο το MQ-9B Sky Guardian εξοπλισμένο με όπλα κατασκευής των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

Πανέτοιμο το MQ-9B Sky Guardian εξοπλισμένο με όπλα κατασκευής των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων
Η εικόνα δείχνει το drone του Sky Guardian εξοπλισμένο με συστήματα Thunder P-31 και Thunder P-32 της Halcon και συστήματα Desert Sting που παράγονται από την ομάδα "Edge"
Η General Atomics παρουσιάσε στο IDEX 2023 εικόνες ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους MQ-9B Sky Guardian εξοπλισμένου με όπλα των Εμιράτων, το οποίο έθεσε ερωτήματα σχετικά με μια συμφωνία για την αγορά MQ-9B από τα ΗΑΕ.
Η εικόνα δείχνει το drone του Sky Guardian εξοπλισμένο με συστήματα Thunder P-31 και Thunder P-32 της Halcon και συστήματα Desert Sting που παράγονται από την ομάδα "Edge".
Ωστόσο, είναι πιθανό τα όπλα αυτά να μην έχουν ακόμη δοκιμαστεί σε αεροσκάφη.
Η αγορά του MQ-9B Sky Guardian ήταν μέρος μιας μεγάλης συμφωνίας μεταξύ της Ουάσιγκτον και του Άμπου Ντάμπι που περιλάμβανε επιπλέον F-35 και προηγμένους πυραύλους.
Ωστόσο, η συμφωνία έχει παγώσει από τον Δεκέμβριο του 2021, όταν τα ΗΑΕ αποχώρησαν από τις συνομιλίες μετά από διαφωνίες σχετικά με τους όρους της συμφωνίας.
Η αγορά των μη επανδρωμένων αεροσκαφών MQ-9B SkyGuardian από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα εγκρίθηκε το 2020.
Ως εκ τούτου, η κυβέρνηση Biden σταμάτησε την πώληση αυτών των drones και των F-35 στη χώρα το 2021.
Το σύστημα Thunder παρέχει καθοδήγηση ακριβείας για τυπικά πυρομαχικά αέρος-αέρος Mk81 (P-31) και Mk82 (P-32). Αυτά τα καθοδηγούμενα πυρομαχικά διαθέτουν αυτο-πλοήγηση και δορυφορική πλοήγηση για να κατευθύνουν το όπλο σε προγραμματισμένες συντεταγμένες και διαθέτουν προαιρετικό ημι-ενεργό αναζήτηση λέιζερ για αύξηση της ακρίβειας.
Το P-31 Thunder έχει συνολικό βάρος 140 κιλά, εκ των οποίων η κεφαλή καταλαμβάνει 110, με βεληνεκές μικρότερο από 20 χιλιόμετρα.
Το βαρύτερο P-32 Thunder έχει μεγαλύτερη κεφαλή, στα 209 κιλά.
Όσο για το Desert Sting, είναι μια οικογένεια βομβών ολίσθησης που εκτοξεύονται από αέρος που μπορούν να αναπτυχθούν σε επανδρωμένα αεροσκάφη και drones.
Futuristic-Flight_1.jpg


www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης