Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τα εταιρικά αποτελέσματα «πιέζουν» τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - Στο 0,02% ο DAX

Τα εταιρικά αποτελέσματα «πιέζουν» τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - Στο 0,02% ο DAX
Ήπια πτωτικά κινείται το φυσικό αέριο
Σχετικά Άρθρα
(upd 2) Πτωτικά κινούνται και σήμερα (24/4/2023) τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να αναζητούν κατεύθυνση μετά τις ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων.
Πιο αναλυτικά:
Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX καταγράφει οριακά κέρδη 0,02% στις 15.867,27 μονάδες
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE υποχωρεί κατά 0,15% στις 7.900,61 μονάδες
Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC βρίσκεται στις 7.532,35 μονάδες υποχωρώντας κατά 0,55%
Στο Μιλάνο, ο δείκτης FTSE MIB σημειώνει πτώση 0,85% διαμορφούμενος στις 27.304,34 μονάδες
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 υποχωρεί κατά 0,32% στις 467,48 μονάδες.

Βουτιά 52% στα κέρδη α' 3μηνου της UBS

Στα 1,03 δισ. δολάρια υποχώρησαν τα καθαρά κέρδη που αναλογούν στους μετόχους της UBS για το α' τρίμηνο, μειωμένα κατά 52% σε σχέση με πέρυσι, λόγω παλαιού δικαστικού ζητήματος.
Πρόκειται για τα πρώτα αποτελέσματα της ελβετικής τράπεζας μετά την ανακοίνωση της εξαγοράς της ανταγωνίστριας Credit Suisse.
Οι αναλυτές είχαν εκτιμήσει ότι θα εμφάνιζε καθαρά κέρδη ύψους 1,75 δισ. δολαρίων για το τρίμηνο, σύμφωνα με τη Refinitiv.
Οι μετοχές της UBS σημείωσαν άλμα άνω του 10% μετά την είδηση ότι εξαγοράζει την ελβετική ανταγωνίστριά της τον περασμένο μήνα.
Τότε, η UBS ανέφερε ότι η συμφωνία, που έγινε με τη μεσολάβηση των ελβετικών ρυθμιστικών αρχών, θα δημιουργούσε έναν "κορυφαίο παγκόσμιο διαχειριστή πλούτου" με περισσότερα από 5 δισεκατομμύρια δολάρια σε συνολικά επενδυμένα περιουσιακά στοιχεία.
Ωστόσο, οι αναλυτές της Barclays δήλωσαν ότι η αγορά "υποτιμά σημαντικά" την πολυπλοκότητα της ενσωμάτωσης της Credit Suisse στην UBS.
Στον απόηχο της συμφωνίας, η UBS ανακοίνωσε ότι ο Sergio Ermotti, ο οποίος διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος μεταξύ 2011 και 2020, θα επιστρέψει στη θέση του από τις 5 Απριλίου.

Αποτελέσματα Nestle, Novartis, ΑΒΒ

Εν τω μεταξύ, αποτελέματα ανακοίνωσε και η Nestle με τις πωλήσεις να υπερβαίνουν τις εκτιμήσεις. Ωστόσο, μείωση κατά 0,5% σημείωσε ο όγκος πωλήσεων.
Η Novartis ξεπέρασε τις εκτιμήσεις για τις πωλήσεις και αύξησε τις προβλέψεις για τα κέρδη της για το σύνολο του έτους από «μεσαίο έως υψηλό μονοψήφιο» ποσοστό αύξησης σε «υψηλό μονοψήφιο έως χαμηλό διψήφιο».
Η εταιρεία τεχνολογίας αυτοκινήτων ABB αύξησε τις προβλέψεις της για το σύνολο του έτους και ανακοίνωσε αύξηση των καθαρών κερδών της κατά 72% σε 1,04 δισ. δολάρια, πάνω από την εκτίμηση συναίνεσης για 877 εκατ. δολάρια.

Πτώση για φυσικό αέριο, άνοδος για πετρέλαιο

Ήπια πτωτικά κινείται το φυσικό αέριο, με το ολλανδικό TTF Μαΐου στο -0,55% στα 39,70 ευρώ.
Οριακή άνοδο στις τιμές του πετρελαίου, με τo brent +0,02% στα 82,60 δολ. το βαρέλι και το αμερικανικό αργό +0,01% στα 78,80 δολ. το βαρέλι.

Πτώση στις ασιατικές αγορές

Πτωτικά έκλεισαν σήμερα 25/4 οι περισσότερες ασιατικές αγορές καθώς επιστρέφουν οι φόβοι για ύφεση της παγκόσμιας οικονομίας,
Αναλυτικά, ο δείκτης Shanghai στην Κίνα στο -0,32%, ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ στο -1,63%, ο δείκτης KOSPI στη Ν. Κορέα στο -1,37% ενώ με οριακή άνοδο έκλεισε ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία στο +0,09%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης