Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χάνουν οι πολεμοκάπηλοι της Δύσης - Ανεπηρέαστη η Ρωσία από τις κυρώσεις – Δεν φτάνουν… τα όπλα στην Ουκρανία

Χάνουν οι πολεμοκάπηλοι της Δύσης - Ανεπηρέαστη η Ρωσία από τις κυρώσεις – Δεν φτάνουν… τα όπλα στην Ουκρανία
Η δυναμική των BRICS+ και του Παγκόσμιου Νότου για ένα εναλλακτικό σύστημα είναι πολύ πιο γρήγορη από ότι περίμενε η Δύση
Για ήττα των πολεμοκάπηλων της Δύσης καθώς η Ρωσία δεν φαίνεται να επηρεάζεται από τις δυτικές κυρώσεις, τη στιγμή που διαπιστώνεται πως τα όπλα που αποστέλλονται μαζικά στην Ουκρανία δεν είναι ικανά να αλλάξουν τους όρους και τις συνθήκες του πολέμου κάνει λόγο η Helga Zepp-LaRouche, επικεφαλής του Ινστιτούτου Schiller.
Σε δηλώσεις της στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, η Zepp-LaRouche υποστηρίζει πως οι ειρηνευτικές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν η Κίνα, η Βραζιλία, κράτη της Αφρικής ακόμα και ο Πάπας Φραγκίσκος δείχνουν την ήττα που υφίστανται οι πολεμοκάπηλοι της Δύσης.
«Υπάρχει ξεκάθαρα μια άγρια μάχη στο παρασκήνιο ανάμεσα στα «σούπερ γεράκια» και σε πιο ρεαλιστές» αναφέρει η Zepp-LaRouche.

Η αναγνώριση

Όπως λέει, μια σειρά από αμερικανικά ΜΜΕ αρχίζουν σταδιακά να αποτιμούν και να μεταδίδουν πως πλέον αναγνωρίζεται ότι οι άνευ προηγουμένου κυρώσεις κατά της Ρωσίας όπως και η στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία δεν έχουν αποδώσει τα αναμενόμενα αποτελέσματα.
«Παρά τους 12 γύρους κυρώσεων, η ρωσική οικονομία πηγαίνει σχετικά καλά, κάτι που δεν μπορεί να υποστηρίξει κάποιος για τη Δύση, και συγκεκριμένα τη Γερμανία.
Επιπλέον, οι τεράστιες ποσότητες όπλων προς την Ουκρανία δεν έχουν αλλάξει το παιχνίδι μέχρι στιγμής στο πεδίο των μαχών» τόνισε η Zepp-LaRouche.

Σημείο χωρίς επιστροφή

Σύμφωνα με τη Zepp-LaRouche, η δυναμική των BRICS+ και του Παγκόσμιου Νότου για την οικοδόμηση ενός νέου εναλλακτικού συστήματος είναι πολύ ταχύτερη από ότι ανέμενε η Δύση, η οποία επιθυμεί να διατηρήσει τον μονοπολικό χαρακτήρα του κόσμου και να εμποδίσει την ανάπτυξη της Κίνας.
«Εάν συγκεκριμένες χώρες δοκίμαζαν την παρούσα στιγμή να επιβληθούν, στέλνοντας πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία, οι οποίοι θα μπορούσαν να πλήξουν κρίσιμου στρατιωτικούς στόχους βαθιά μέσα στη Ρωσία, τότε θα φτάναμε γρήγορα στο σημείο χωρίς επιστροφή» υποστηρίζει η επικεφαλής του Ινστιτούτου Schiller.

Η συντριπτική πλειοψηφία θέλει ειρήνη

«Υπάρχουν πολλές προτάσεις στο τραπέζι για την επίτευξη ειρήνης μέσω διαπραγματεύσεων.
Από την Κίνα, από τον πρόεδρο Lula da Silva της Βραζιλίας, από τον Πάπα Φραγκίσκο, από αρκετούς Αφρικανούς ηγέτες, καθώς και πολλές εκκλήσεις και ανοιχτές επιστολές από πολίτες σε όλο τον κόσμο.
Είναι επείγον όλες αυτές οι πρωτοβουλίες να ενωθούν και να καταστήσουν σαφές ότι η συντριπτική, απόλυτη πλειοψηφία του κόσμου θέλει την ειρήνη και ότι οι πολεμοκάπηλοι έχουν ήδη χάσει» υποστήριξε η επικεφαλής του Ινστιτούτου Schiller.
«Είναι πιο επείγον από ποτέ να τεθεί στην ημερήσια διάταξη μια νέα αρχιτεκτονική διεθνούς ασφάλειας, η οποία θα φροντίζει για το συμφέρον της ασφάλειας κάθε χώρας στον πλανήτη» επισήμανε η Zepp-LaRouche.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης