Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bundesbank: Μικρή αύξηση του ΑΕΠ το β' 3μηνο του 2023 - Περαιτέρω επιβράδυνση του πληθωρισμού τους επόμενους μήνες

Bundesbank: Μικρή αύξηση του ΑΕΠ το β' 3μηνο του 2023 - Περαιτέρω επιβράδυνση του πληθωρισμού τους επόμενους μήνες
Η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης συρρικνώθηκε για δύο συνεχόμενα τρίμηνα
Η εκτίμηση ότι η ύφεση στη Γερμανία θα σταματήσει το εαρινό εξάμηνο περιλαμβάνεται στη μηνιαία έκθεση της Bundesbank, όπου αναφέρεται ότι το ΑΕΠ θα παρουσιάσει μικρή αύξηση το β' τρίμηνο του 2023.
«Η ιδιωτική κατανάλωση θα πρέπει να πιάσει πάτο», επισημαίνουν στην έκθεση οι εμπειρογνώμονες της γερμανικής κεντρικής τράπεζας. «Χάρη στην έντονη αύξηση των μισθών, τα πραγματικά διαθέσιμα εισοδήματα των ιδιωτικών νοικοκυριών σταθεροποιούνται, παρά το γεγονός ότι ο πληθωρισμός παραμένει πολύ υψηλός».
Στα τέλη του 2022 και στις αρχές του 2023, η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης συρρικνώθηκε για δύο συνεχόμενα τρίμηνα, κάτι που ορίζεται από τους οικονομολόγους ως «τεχνική ύφεση».
Η Bundesbank δήλωσε ότι η άνοδος του εαρινού τριμήνου θα υποστηριχθεί από την ικανότητα της γερμανικής βιομηχανίας να αντέξει τη συνεχιζόμενη μείωση της ζήτησης χάρη στις χαμηλότερες τιμές της ενέργειας, τη χαλάρωση των προβλημάτων στην προσφορά και τα γεμάτα βιβλία παραγγελιών.
Για το σύνολο του 2023, η Bundesbank αναμένει ότι το ΑΕΠ θα μειωθεί κατά ημερολογιακά προσαρμοσμένο 0,3%, ακολουθούμενο από ανάπτυξη 1,2% το 2024 και 1,3% το 2025.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης