Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσικός πύραυλος Iskander χτύπησε Ουκρανούς στρατιωτικούς στη γέφυρα Antonovsk – Πάνω από 30 νεκροί

Ρωσικός πύραυλος Iskander χτύπησε Ουκρανούς στρατιωτικούς στη γέφυρα Antonovsk – Πάνω από 30 νεκροί
Οι δυνάμεις του Κιέβου επιχείρησαν επίσης να προχωρήσουν στον τομέα του Donetsk - H επίθεση αποκρούστηκε
Σχετικά Άρθρα
Οι ουκρανικές δυνάμεις υπέστησαν περισσότερες ανθρώπινες και υλικές απώλειες στις 29 Ιουνίου 2023, ενώ προσπάθησαν να προχωρήσουν σε πολλούς τομείς ως μέρος της αντεπίθεσής τους.
Σφοδρές μάχες αναφέρθηκαν κοντά στη γέφυρα Antonovsk στον τομέα Kherson.
Τακτικός βαλλιστικός πύραυλος Iskander στόχευσε συγκέντρωση ουκρανικών στρατευμάτων κάτω από τη γέφυρα.
Στην επίθεση σκοτώθηκαν 30 και άλλοι δέκα τραυματίστηκαν.
Οι δυνάμεις του Κιέβου επιχείρησαν επίσης να προχωρήσουν στον τομέα του Donetsk.
Ωστόσο, η επίθεση αποκρούστηκε.
Εν τω μεταξύ, η Ρωσική Ομάδα Δυνάμεων Yug χτύπησε πολλούς στόχους στις κατευθύνσεις Lisichansk, Soledaro-Artemovsk και Aleksandro-Kalinovsk.
Οι αεροπορικές επιδρομές και το πυροβολικό είχαν στόχο στρατεύματα και εξοπλισμό από τις 92η, 54η, 22η μηχανοκίνητη ταξιαρχία των δυνάμεων του Κιέβου.
Οι δυνάμεις της ομάδας απέκρουσαν επίσης επίθεση της 110ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας της Ουκρανίας στην περιοχή του οικισμού Krutaya Balka στην κατεύθυνση Avdeevsky.
Ένα χτύπημα από εκτοξευτή θερμοβαρικών πυραύλων TOS-1A έπληξε επίσης μια συγκέντρωση ουκρανικών στρατευμάτων στα περίχωρα της πόλης Bakhmut.

Τους στέλνουν στον θάνατο

Ο διοικητής της τσετσενικής ειδικής δύναμης Akhmat, Apty Alaudinov, είπε ότι η πολυαναμενόμενη αντεπίθεση της Ουκρανίας δεν μπόρεσε να παραβιάσει καμία από τις ρωσικές αμυντικές γραμμές, αλλά το Κίεβο συνεχίζει να στέλνει άντρες στο θάνατο.
«Η εικόνα που βλέπουμε είναι ότι ο εχθρός, έχοντας φτάσει στην πρώτη γραμμή άμυνάς μας, δεν μπορεί να προχωρήσει μέσω αυτής.
Τους προειδοποιήσαμε για αυτό.
Ρεαλιστικά δεν έχουν τις δυνάμεις και τους πόρους, για όλα αυτά που τους έχουν δημιουργήσει, για να ξεπεράσουν τα τρία κλιμάκια μας», είπε ο Alaudinov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης