Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ - Απίστευτη γκάφα: Έστελναν κατά λάθος στρατιωτικά μέιλ στο Μάλι, σύμμαχο της Ρωσίας, λόγω τυπογραφικού

ΗΠΑ - Απίστευτη γκάφα: Έστελναν κατά λάθος στρατιωτικά μέιλ στο Μάλι, σύμμαχο της Ρωσίας, λόγω τυπογραφικού
Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που προορίζονται για τον τομέα ".mil" του αμερικανικού στρατού αποστέλλονται, εδώ και χρόνια, στη χώρα της Δυτικής Αφρικής που τελειώνει με τον κωδικό ".ml"
Εκατομμύρια στρατιωτικά email των ΗΠΑ έχουν σταλεί κατά λάθος στο Μάλι, σύμμαχη χώρα της Ρωσίας, εξαιτίας ενός μικρού τυπογραφικού λάθους.
Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που προορίζονται για τον τομέα ".mil" του αμερικανικού στρατού αποστέλλονται, εδώ και χρόνια, στη χώρα της Δυτικής Αφρικής που τελειώνει με τον κωδικό ".ml".
Ορισμένα από τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου φαίνεται να περιείχαν ευαίσθητες πληροφορίες, όπως κωδικούς πρόσβασης, ιατρικά αρχεία και δρομολόγια ανώτατων αξιωματικών.
Το Πεντάγωνο είπε ότι έλαβε μέτρα για την αντιμετώπιση αυτής της απίστευτης γκάφας.
Σύμφωνα με τους Financial Times, που έβγαλαν για πρώτη φορά στην δημοσιότητα αυτή την ιστορία, ο Ολλανδός επιχειρηματίας του Διαδικτύου Johannes Zuurbier εντόπισε το πρόβλημα πριν από περισσότερα από 10 χρόνια.
Από το 2013, είχε συμβόλαιο για τη διαχείριση του τομέα της χώρας του Μάλι και, τους τελευταίους μήνες, φέρεται να έχει συλλέξει δεκάδες χιλιάδες εσφαλμένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Κανένα δεν επισημάνθηκε ως διαβαθμισμένο, αλλά, σύμφωνα με την εφημερίδα, περιελάμβαναν ιατρικά δεδομένα, χάρτες στρατιωτικών εγκαταστάσεων των ΗΠΑ, οικονομικά αρχεία και έγγραφα προγραμματισμού για επίσημα ταξίδια καθώς και ορισμένα διπλωματικά μηνύματα.
Ο κ. Zuurbier έγραψε μια επιστολή σε Αμερικανούς αξιωματούχους αυτόν τον μήνα για τους σημάνει συναγερμό. Είπε ότι το συμβόλαιό του με την κυβέρνηση του Μάλι επρόκειτο να ολοκληρωθεί σύντομα, πράγμα που σημαίνει ότι «ο κίνδυνος είναι πραγματικός και θα μπορούσε να γίνει προϊόν εκμετάλλευσης από αντιπάλους των ΗΠΑ».
Υπενθυμίζεται ότι το Μάλι έχει ολοένα πιο στενές σχέσεις με τη Ρωσία ειδικότερα από το 2020 οπότε και ανατράπηκε η προηγούμενη, φιλοδυτική κυβέρνηση της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης