Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Σκόνη το 30% των δυτικών όπλων που έχουν σταλεί στην Ουκρανία

Ρωσία: Σκόνη το 30% των δυτικών όπλων που έχουν σταλεί στην Ουκρανία
Η προμήθεια όπλων από τη Δύση συνεχίζεται, αν και με μικρότερη ένταση λένε Ρώσοι αξιωματούχοι
Σχετικά Άρθρα
Σκόνη έχει γίνει το 30% των όπλων και του στρατιωτικού εξοπλισμού που έχει στείλει η Δύση στην Ουκρανία και που χρησιμοποιούνται στην πρώτη γραμμή του μετώπουι, όπως υποστηρίζει ο αναπληρωτής επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk, Denis Pushilin.
Σε δηλώσεις του στο ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι Rossiya – 24 o Pushilin ανέφερε επίσης πως οι Ουκρανοί αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα με τους στρατιώτες τους λόγω των τεράστιων απωλειών που έχουν στο πεδίο της μάχης.
Μάλιστα εκτίμησε πως η Ουκρανία θα πρέπει σύντομα να κάνει και άλλη κινητοποίηση για να ενισχύσει τις στρατιωτικές της δυνάμεις.
«Είδαμε πόσα πυρομαχικά, πόσο εξοπλισμό έστειλαν οι δυτικές χώρες την παραμονή της αντεπίθεσης της Ουκρανίας.
Τι μπορεί να ειπωθεί τώρα κατά προσέγγιση: περίπου το 30% του εξοπλισμού καταστράφηκε από τις δυνάμεις των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων» υποστήριξε ο Pushilin, επισημαίνοντας πως η προμήθεια της Ουκρανίας με δυτικά όπλα συνεχίζεται, αν και με μικρότερη ένταση.
Όπως είπε ο Pushilin, εκτός από τον κατεστραμμένο στρατιωτικό εξοπλισμό, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας αντιμετωπίζουν δυσκολίες με τους ίδιους τους μαχητές τους, γι' αυτό πρέπει να πραγματοποιηθούν νέα κύματα κινητοποίησης.
«Ο εχθρός εξακολουθεί να έχει εφεδρείες.
Παρά το γεγονός ότι είναι αποθαρρυμένοι, απροετοίμαστοι, ρίχνονται στην πρώτη γραμμή.
Ωστόσο, τουλάχιστον προς το παρόν, έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν επιθέσεις» επισήμανε ο Pushilin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης