Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έπος - Αυτό είναι το ρωσικό τανκ «Alyosha» που μόνο του κατέστρεψε 8 άρματα μάχης των Ουκρανών

Έπος - Αυτό είναι το ρωσικό τανκ «Alyosha» που μόνο του κατέστρεψε 8 άρματα μάχης των Ουκρανών
Στα πρώτα λεπτά της μάχης, ο πυροβολητής Alexey Neustroyev κατέστρεψε δύο εχθρικά άρματα μάχης T-72B με πυρά ακριβείας.
Σχετικά Άρθρα
Το πλήρωμα του ρωσικού άρματος μάχης «Alyosha», που κατέστρεψε δύο ουκρανικά άρματα μάχης T-72B, ένα τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού M113 και πέντε τεθωρακισμένα οχήματα μάχης MaxxPro, που μετέφεραν στρατεύματα, σε μάχη στην περιοχή Zaporozhia, παρουσίασε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Sergey Shoigu, ο οποίος και το βράβευσε.
«Στα πρώτα λεπτά της μάχης, ο πυροβολητής Alexey Neustroyev κατέστρεψε δύο εχθρικά άρματα μάχης T-72B με πυρά ακριβείας.
Στα επόμενα 30 λεπτά κατέστρεψε ένα τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού M113 και πέντε τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού MaxxPro αμερικανικής κατασκευής, μαζί με στρατεύματα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο.
Aliosha.jpg

Σημειώνεται ότι μετά την εξάλειψη του τελευταίου οχήματος μάχης του εχθρού, για περίπου 40 λεπτά το πλήρωμα του τανκ εξακολουθούσε να καλύπτει τις ρωσικές μηχανοκίνητες μονάδες που παρατάσσονταν σε διάταξη μάχης. Εικόνες από το μέτωπο

Όταν το Alyosha τελείωσε από πυρομαχικά, ο διοικητής του πληρώματος Rasim Baksikov αποφάσισε να πάει να ξαναγεμίσει και ένα άλλο τανκ εστάλη στο πεδίο της μάχης.
«Έχοντας ρίψει τρεις βολές στο προελαύνον πεζικό, το δεύτερο άρμα υπέστη ζημιά από πυρά του εχθρικού πυροβολικού.
Αντιλαμβανόμενος γρήγορα την κατάσταση και συνειδητοποιώντας ότι το πλήρωμα χρειαζόταν άμεση βοήθεια, ο υπολοχαγός Rasim Baksikov, μαζί με το πλήρωμά του, αποφάσισαν να απομακρύνουν το κατεστραμμένο τανκ από τη γραμμή επαφής σε ασφαλές σημείο», ανέφερε το υπουργείο.
Οι ρωσικές δυνάμεις διέσωσαν το πλήρωμα του κατεστραμμένου τανκ.
«Συνολικά, κατά τη διάρκεια της μάχης, οι απώλειες του εχθρού, εκτός από τον κατεστραμμένο εξοπλισμό, ανήλθαν σε περισσότερους από εκατό μαχητές που σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν», ανέφερε το υπουργείο.
Πριν από αυτή τη μάχη, το πλήρωμα του τανκ Alyosha υπό τη διοίκηση του ανώτερου υπολοχαγού Rasim Baksikov δέχθηκε μαζικά πυρά πυροβολικού, στα οποία τραυματίστηκε ο οδηγός.
Ο διοικητής έβγακε τον τραυματία στρατιώτη από το όχημα μάχης και του παρείχε τις πρώτες βοήθειες.
Μεταφέροντας τον οδηγό στην προηγμένη ιατρική ομάδα, ο Baksikov αποφάσισε να πάρει τη θέση του στη μάχη, όπως γράφει το Ria Novosti.
ria_1.JPG

Οι αποκαλύψεις Ουκρανού στρατηγού

Αποκαλυπτικός είναι ο διοικητής των Ουκρανικών Δυνάμεων Υποστήριξης, στρατηγός Dmitry Gerega.
Αναφέρει ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να διεξαχθούν επιθετικές επιχειρήσεις στη νότια κατεύθυνση λόγω της ρωσικής κλιμακωτής άμυνας εκεί και της έλλειψης μηχανολογικού εξοπλισμού του Κιέβου.
«Η πολυπλοκότητα της διεξαγωγής επιθετικών ενεργειών από τις ουκρανικές δυνάμεις στη νότια κατεύθυνση έγκειται στο γεγονός πως ο εχθρός έχει σχηματίσει ένα πολυεπίπεδο σύστημα μηχανικών φραγμών, αποτελούμενο από πολλές λωρίδες 10 έως 40 χιλιόμετρα η καθεμία.
Η πυκνότητά τους είναι αρκετά ψηλή», ανέφερε στο ουκρανικό στρατιωτικό κέντρο μέσων ενημέρωσης στο κανάλι του Telegram.
Σύμφωνα με τον Gerega, οι ζώνες φραγμού περιλαμβάνουν ναρκοπέδια, αντιαρματικά ορύγματα, τσιμεντένιες πυραμίδες και συρμάτινα εμπόδια.
«Η υπέρβαση τέτοιων φραγμών απαιτεί σημαντικό αριθμό μονάδων Μηχανικού, των οποίων το προσωπικό πρέπει να είναι σε θέση να δημιουργήσει περάσματα στα φράγματα εκρηκτικών ναρκών του εχθρού τόσο χειροκίνητα όσο και με τη βοήθεια ειδικού μηχανικού εξοπλισμού, η διαθεσιμότητα του οποίου είναι ανεπαρκής για έναν τέτοιο αριθμό των εμποδίων», παραδέχτηκε.
Ο Gerega επεσήμανε ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν σχηματίσει πέντε τάγματα μηχανικών και σκαπανέων.
Περίπου 200 στρατιωτικοί έχουν ήδη εκπαιδευτεί στο εξωτερικό και άλλοι 150 θα ολοκληρώσουν την εκπαίδευσή τους έως τα τέλη Αυγούστου.
Επιπλέον, οι ουκρανικές μονάδες μηχανικού έχουν λάβει έως και 100 κομμάτια εξειδικευμένου εξοπλισμού από ξένους εταίρους.
Τα πληρώματα για αυτόν τον εξοπλισμό εκπαιδεύονται επί του παρόντος στο εξωτερικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης