Τελευταία Νέα
Διεθνή

UBS: Δεν θα χρησιμοποιήσει την κρατική εγγύηση 9 δισ. ελβετικών φράγκων για την εξαγορά της Credit Suisse

UBS: Δεν θα χρησιμοποιήσει την κρατική εγγύηση 9 δισ. ελβετικών φράγκων για την εξαγορά της Credit Suisse
Η UBS δεν θα χρειαστεί να αξιοποιήσει τα 9 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα
Η UBS δεν θα χρειαστεί να αξιοποιήσει τα 9 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα (10,27 δισεκατομμύρια δολάρια) της ελβετικής κυβέρνησης που συμφωνήθηκαν ως μέρος της κρατικής εξαγοράς της Credit Suisse, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή η μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας.
UBS Group τερματίζει εθελοντικά τη συμφωνία προστασίας ζημιών και το δημόσιο backstop ρευστότητας που εγγυάται η ελβετική κυβέρνηση και το δάνειο ELA+ της Credit Suisse AG που αποπληρώθηκε πλήρως", ανέφερε η τράπεζα.

«Αυτά τα μέτρα, μαζί με την παρέμβαση της UBS, συνέβαλαν στη σταθεροποίηση της Credit Suisse και στη χρηματοπιστωτική σταθερότητα στην Ελβετία και παγκοσμίως», τόνισε η UBS.
Σημειώνεται ότι η Credit Suisse προχώρησε σε πλήρη εξόφληση του δανείου έκτακτης βοήθειας ύψους 50 δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων από την Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας τον Μάρτιο.

Άλμα 5% στη μετοχή της UBS

Οι μετοχές της UBS σημείωσαν άνοδο 5% μετά την ανακοίνωση, η οποία αναμένεται να ηρεμήσει την πολιτική συζήτηση γύρω από την έκθεση των φορολογουμένων στην UBS, δήλωσε ο αναλυτής της Vontobel Andreas Venditti.
"Η πρόωρη εθελοντική αποπληρωμή θα μπορούσε ενδεχομένως να βοηθήσει και σε άλλα θέματα, όπως η διαπραγμάτευση για τη διατήρηση της ελβετικής δραστηριότητας της Credit Suisse, κατά την άποψή μας", δήλωσε ο αναλυτής της Citi Andrew Coombs.
Η UBS συμφώνησε στις 19 Μαρτίου να εξαγοράσει την Credit Suisse σε τιμή 3 δισεκατομμυρίων φράγκων και έως 5 δισεκατομμύρια φράγκα σε αναλαμβανόμενες ζημίες σε μια διάσωση που ενορχηστρώθηκε από τις ελβετικές αρχές με τη δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας να βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης.
Η Credit Suisse και η UBS δανείστηκαν επίσης 168 δισεκατομμύρια φράγκα από την SNB σε διάφορα προγράμματα έκτακτης ρευστότητας για να διευκολύνουν την εξαγορά.
Η διάσωση δημιούργησε έναν ελβετικό τραπεζικό και διαχειριστικό γίγαντα με ισολογισμό 1,6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων και ήταν η μεγαλύτερη τραπεζική συμφωνία μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008.
Η κυβερνητική βοήθεια περιελάμβανε εγγύηση ύψους έως και 9 δισ. φράγκων για ζημίες που θα μπορούσε να υποστεί η UBS από την πώληση περιουσιακών στοιχείων της Credit Suisse, πέραν των 5 δισ. φράγκων που η UBS συμφώνησε να καλύψει η ίδια.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης