Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανικά ΜΜΕ: Η ΕΕ σχεδιάζει να αναπτύξει ομάδα στρατιωτικής παρέμβασης στη Δυτική Αφρική

Γερμανικά ΜΜΕ: Η ΕΕ σχεδιάζει να αναπτύξει ομάδα στρατιωτικής παρέμβασης στη Δυτική Αφρική
Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε να αναπτύξει αυτή την αποστολή υπό τον φόβο της ενίσχυσης των θέσεων των ισλαμιστικών ομάδων στη Δυτική Αφρική και την περιοχή του Σαχέλ 
Η Ευρωπαϊκή Ένωση σκοπεύει να αναπτύξει μια νέα στρατιωτική και πολιτική αποστολή στη Δυτική Αφρική, γράφει η Welt am Sonntag σε δημοσίευμά της την Κυριακή 27 Αυγούστου 2023.
Το σήμα εκκίνησης για μια νέα αποστολή στη Γκάνα , το Τόγκο, το Μπενίν και την Ακτή Ελεφαντοστού θα πρέπει να δοθεί το φθινόπωρο. 
Στόχος είναι η ειδική εκπαίδευση (προσωπικού( για την ανάπτυξη αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων», αναφέρει το δημοσίευμα.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο αριθμός του προσωπικού που θα σταλεί στις χώρες του Κόλπου της Γουινέας είναι ακόμη άγνωστος.
Εκτός από την προετοιμασία για την ανάπτυξη αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων, σχεδιάζεται επίσης η ενίσχυση των τοπικών δυνάμεων ασφαλείας και η τεχνική τους υποστήριξη, διευκρινίζει το υλικό.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε να αναπτύξει αυτή την αποστολή υπό τον φόβο της ενίσχυσης των θέσεων των ισλαμιστικών ομάδων στη Δυτική Αφρική και την περιοχή του Σαχέλ .
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι κυβερνήσεις του Μπενίν και της Γκάνας έχουν ήδη στείλει επίσημες προσκλήσεις στην Ε.Ε.
Η κατάσταση στην περιοχή παραμένει τεταμένη λόγω του πρόσφατου στρατιωτικού πραξικοπήματος στον Νίγηρα .
Στα τέλη Ιουλίου, ο στρατός ανακοίνωσε στην εθνική τηλεόραση την απομάκρυνση του προέδρου Mohamed Bazoum από την εξουσία .
Οι περισσότεροι δυτικοί ηγέτες και η Οικονομική Κοινότητα της Δυτικής Αφρικής (ECOWAS) καταδίκασαν το πραξικόπημα.
Στις αρχές Αυγούστου, η τελευταία υιοθέτησε σχέδιο στρατιωτικής επέμβασης σε περίπτωση όξυνσης της κατάστασης.
Την προηγούμενη μέρα, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων του Νίγηρα, Moussa Salau Barmu, που διορίστηκε από τους αντάρτες, διέταξε να τεθούν τα στρατεύματα σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης