Τελευταία Νέα
Διεθνή

Washington Post: Οι ΗΠΑ δεν αναμένουν γρήγορες στρατιωτικές επιτυχίες από την Ουκρανία, αλλά δεν θέλουν και διευθέτηση

Washington Post: Οι ΗΠΑ δεν αναμένουν γρήγορες στρατιωτικές επιτυχίες από την Ουκρανία, αλλά δεν θέλουν και διευθέτηση
«Η δέσμευση για συνεχή υποστήριξη δεν σημαίνει ότι οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ δεν επικρίνουν τον τρόπο με τον οποίο η ουκρανική διοίκηση διεξήγαγε την επίθεση»
Αμερικανοί αξιωματούχοι επέκριναν την Ουκρανία για τον σχεδιασμό της αντεπίθεσης δηλώνοντας ότι δεν αναμένουν μεγάλη στρατιωτική επιτυχία το 2023, αλλά δεν επιδιώκουν διπλωματική λύση στη σύγκρουση στην Ουκρανία, ανέφερε η αμερικανική εφημερίδα Washington Post.
«Για την Ουκρανία και όσους την υποστηρίζουν, το καλοκαίρι ήταν απογοητευτικό.
Ωστόσο, οι περισσότεροι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ είναι πεπεισμένοι ότι πρέπει να υποστηρίξουν σταθερά την Ουκρανία.
Κατά τη γνώμη των Ηνωμένων Πολιτειών, δεν πρέπει να επιτραπεί να φαίνεται ότι έχουν εγκαταλείψει έναν σύμμαχο».
«Η δέσμευση για συνεχή υποστήριξη δεν σημαίνει ότι οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ δεν επικρίνουν τον τρόπο με τον οποίο η ουκρανική διοίκηση διεξήγαγε την επίθεση».
Όπως προκύπτει από το δημοσίευμα, αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης εξακολουθούν να υπολογίζουν στο γεγονός ότι οι ουκρανικές δυνάμεις θα μπορέσουν «να διαρρήξουν τις ρωσικές αμυντικές γραμμές έως το τέλος του 2023…
Ωστόσο πιστεύουν ότι «η Ουκρανία πιθανότατα δεν θα δώσει κανένα αποφασιστικό πλήγμα πριν από το τέλος του έτους».
Όπως αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα Washington Post, «οι Αμερικανοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι η στρατηγική υπομονή παραμένει το καλύτερο όπλο» εναντίον της Ρωσίας.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται η αμερικανική εφημερίδα Washington Post, «οι αξιωματούχοι του Πενταγώνου προέτρεψαν τους Ουκρανούς συναδέλφους να δώσουν καλύτερη προτεραιότητα και να συγκεντρώσουν τις δυνάμεις τους σε σημεία πιθανής επιτυχίας».
«Η Ουκρανία αρχικά επικεντρώθηκε εξίσου σε τρεις κατευθύνσεις και δεν επικεντρώθηκε στον κύριο νότιο τομέα - προς την Αζοφική Θάλασσα μέσω της Zaporizhia.
H Ουκρανία τελικά, μετέφερε ορισμένες μονάδες της από το Bakhmut και από άλλες περιοχές στα ανατολικά, προς την Zaporizhia.

Λιγότερα πυρομαχικά

H αμερικανική πλευρά πιστεύει επίσης ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας χρησιμοποιούν πάρα πολλές οβίδες πυροβολικού.
Σύμφωνα με την Washington Post, αξιωματούχοι των ΗΠΑ συνιστούν στην Ουκρανία να επικεντρώνει τα πυρά πυροβολικού μόνο στους «πιο σημαντικούς στόχους».
Επιπλέον, πιστεύουν ότι το Κίεβο θα πρέπει «να βασίζεται λιγότερο σε drones για την πλοήγηση στο πεδίο της μάχης και περισσότερο σε δυνάμεις επίγειας αναγνώρισης».
Σύμφωνα με την Washington Post, η Ουκρανία «αντιδρά θετικά» στις προτροπές των αμερικανών, αλλά «τις τελευταίες εβδομάδες οι συζητήσεις ήταν έντονες».
Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Washington Post, υπάρχει αυξανόμενη υποστήριξη στην αμερικανική διοίκηση για τη μεταφορά νέων τύπων πυρομαχικών διασποράς στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων πυραύλων.
Την ίδια στιγμή, το Πεντάγωνο εξακολουθεί να είναι αντίθετο στην αποστολή επιχειρησιακών-τακτικών πυραυλικών συστημάτων ATACMS στην Ουκρανία, καθώς πιστεύει ότι αυτά τα όπλα μπορεί να χρειαστούν σε περίπτωση σύγκρουσης με την Κίνα.
Σύμφωνα με την Washington Post, Αμερικανοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι η πολεμική αεροπορία της Ουκρανίας θα αυξήσει τη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών σε επιδρομές εναντίον ρωσικού εδάφους, αν και η διοίκηση έχει δηλώσει δημόσια ότι φέρεται να μην υποστηρίζει τέτοιες επιθέσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης