Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πεντάγωνο: Τα άρματα μάχης Abrams που υποσχεθήκαμε στο Κίεβο θα βρίσκονται σύντομα στην Ουκρανία

Πεντάγωνο: Τα άρματα μάχης Abrams που υποσχεθήκαμε στο Κίεβο θα βρίσκονται σύντομα στην Ουκρανία
Η εφημερίδα Politico ανέφερε, επικαλούμενη πηγές στο Πεντάγωνο, ότι ο ουκρανικός στρατός θα μπορούσε να παραλάβει τα πρώτα 10 από τα 31 οχήματα M1 Abrams τον Σεπτέμβριο
Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ L. Ostin επιβεβαίωσε ότι τα άρματα μάχης Abrams που είχε υποσχεθεί η Ουάσιγκτον στο Κίεβο θα παραδοθούν σύντομα στον προορισμό τους.
«Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι τα άρματα μάχης M1 Abrams που είχαν υποσχεθεί οι Ηνωμένες Πολιτείες στην Ουκρανία θα βρίσκονται σύντομα στη χώρα », είπε σε μια συνάντηση της ομάδας επαφής για την Ουκρανία στη Γερμανία.
Νωρίτερα, η εφημερίδα Politico ανέφερε, επικαλούμενη πηγές στο Πεντάγωνο, ότι ο ουκρανικός στρατός θα μπορούσε να παραλάβει τα πρώτα 10 από τα 31 οχήματα M1 Abrams τον Σεπτέμβριο.
Η επικείμενη παράδοση των αρμάτων ανακοινώθηκε επίσης στις 6 Σεπτεμβρίου από την εκπρόσωπο Τύπου του Λευκού Οίκου Karine Jean-Pierre. Παράλληλα, το Πεντάγωνο ανακοίνωσε τη διάθεση ενός ακόμη πακέτου στρατιωτικής βοήθειας στο Κίεβο ύψους 175 εκατομμυρίων δολαρίων. Για πρώτη φορά περιελάμβανε οβίδες με απεμπλουτισμένο ουράνιο για τον Abrams. Το νέο πακέτο βοήθειας, όπως διευκρίνισε ο Jean-Pierre, περιλαμβάνει πυρομαχικά πυροβολικού, αντιαρματικά συστήματα και συστήματα αεράμυνας.
Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Riabkov χαρακτήρισε τη μεταφορά από τις Ηνωμένες Πολιτείες οβίδων με απεμπλουτισμένο ουράνιο στο Κίεβο ως εγκληματική ενέργεια που οδηγεί σε κλιμάκωση

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης