Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNN: Οι ΗΠΑ προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν τη Ρωσία παραδίδοντας κρυφά τους ATACMS στην Ουκρανία

CNN: Οι ΗΠΑ προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν τη Ρωσία παραδίδοντας κρυφά τους ATACMS στην Ουκρανία
Οι ΗΠΑ ανησυχούσαν ότι η Ρωσία θα λάμβανε μέτρα προφύλαξης, έαν ανακοίνωναν δημόσια την αποστολή των πυραύλων
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ παρείχε αθόρυβα στο καθεστώς του Κιέβου πυραύλους ATACMS μεγάλου βεληνεκούς προκειμένου να προσπαθήσει να αιφνιδιάσει τα ρωσικά στρατεύματα, ανέφερε το CNN σε δημοσίευμά του.
Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, οι ΗΠΑ ανησυχούσαν ότι η Ρωσία «θα μετακινούσε εξοπλισμό τα όπλα έξω από την εμβέλεια πλήγματος των ATACMS, προτού χρησιμοποιηθούν οι πύραυλοι», αν είχε προαναγγελθεί η παράδοση των πυραύλων.
Με τη σειρά του, το Associated Press (AP) ανέφερε ότι λόγω των ανησυχιών της αμερικανικής κυβέρνησης για πιθανές εντάσεις στις σχέσεις με τη Ρωσία, οι πύραυλοι ATACMS που παραδόθηκαν στην Ουκρανία έχουν κάπως μικρότερο βεληνεκές.
Νωρίτερα την Τρίτη, ο Vladimir Rogov, ηγέτης του κινήματος We Are Together With Russia, δήλωσε, χωρίς να αναφέρει πηγές, ότι τη νύχτα της Τρίτης, κατά τη διάρκεια επίθεσης στην πόλη Berdyansk στην περιοχή Zaporozhye, τα ουκρανικά στρατεύματα χρησιμοποίησαν πυραύλους ATACMS κατασκευής ΗΠΑ με κεφαλές διασποράς για πρώτη φορά.

Επιβεβαίωση και από τον Zelensky

Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky επιβεβαίωσε νωρίτερα σήμερα (17/10) ότι το Κίεβο χρησιμοποίησε αμερικανικό πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς ATACMS.
«Σήμερα, ευχαριστούμε ιδιαίτερα τις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι συμφωνίες μας με τον πρόεδρο Biden εφαρμόζονται. Με μεγάλη ακρίβεια, το απέδειξαν τα ATACMS» δήλωσε σχετικά σε ομιλία του.
Ήδη από νωρίς σήμερα το μεσημέρι διεθνή μέσα ενημέρωσης είχαν αναφέρει ότι το Κίεβο χρησιμοποίησε το ATACMS για πρώτη φορά σε επιθέσεις κατά των ρωσικών θέσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης