Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σκόνη… και οι ATACMS, αναχαίτισαν 2 πυραύλους οι Ρώσοι - Κατέρριψαν 4 ουκρανικά μαχητικά

Σκόνη… και οι ATACMS, αναχαίτισαν 2 πυραύλους οι Ρώσοι - Κατέρριψαν 4 ουκρανικά μαχητικά
Οι Ουκρανοί ευελπιστούσαν πως με τους πυραύλους ATACMS θα μπορούσαν να ανατρέψουν τις ισορροπίες στο πεδίο της μάχης
Σχετικά Άρθρα
Σκόνη γίνονται και οι αμερικανικοί πύραυλοι ATACMS καθώς το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως αναχαίτισε και κατέρριψε δύο πυραύλους για πρώτη φορά.
«Τις τελευταίες 24 ώρες, δύο αμερικανικής κατασκευής τακτικοί πύραυλοι ATACMS, ένας αντιαεροπορικός πύραυλος S-200 που μετατράπηκε για επίγειους στόχους, καθώς και δύο πύραυλοι HARM και δύο συστήματα πολλαπλών πυραύλων HIMARS κατασκευής ΗΠΑ εξουδετερώθηκαν» ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.
Επιπλέον, έγινε γνωστό πως τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν δύο ουκρανικά μαχητικά MiG-29, ένα επιθετικό αεροσκάφος Su-25 και ένα εκπαιδευτικό μάχης L-39 σε περιοχές της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk, στην Kherson και στην Περιφέρεια του Dnepropetrovsk.
Σημειώνεται πως οι ΗΠΑ αποφάσισαν πρόσφατα να στείλουν στην Ουκρανία τους πυραύλους ATACMS (εμβέλειας 165 χιλιομέτρων), στους οποίους πόνταρε ιδιαίτερα το Κίεβο προκειμένου να μπορέσει να πλήξει ρωσικές θέσεις πολύ πίσω από τις γράμμες άμυνας των Ρώσων, τις οποίες μέχρι σήμερα αδυνατούν να διασπάσουν.
Οι Ουκρανοί ευελπιστούσαν πως με τους ΑΤACMS θα έπλητταν τις γραμμές ανεφοδιασμού των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων και θα μπορούσαν να ανατρέψουν την εξέλιξη των πολεμικών επιχειρήσεων.
Ωστόσο και αυτές οι ελπίδες τους διαψεύδονται.
Άλλωστε οι Ρώσοι, διά στόματος του προέδρου Vladimir Putin, είχαν εμφανιστεί βέβαιοι πως οι ATACMS σε καμία περίπτωση δεν θα ήταν ικανοί να αλλάξουν τις σημερινές ισορροπίες στο πεδίο της μάχης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης