Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Iskander γίνονται φονικότεροι: «Διπλή δόση» στον ίδιο στόχο από τους Ρώσους για μέγιστες απώλειες - Δεν θα μείνει τίποτα

Οι Iskander γίνονται φονικότεροι: «Διπλή δόση» στον ίδιο στόχο από τους Ρώσους για μέγιστες απώλειες - Δεν θα μείνει τίποτα
Προηγουμένως, αυτοί οι πύραυλοι χρησιμοποιούνταν μεμονωμένα, αλλά η νέα τακτική του ρωσικού στρατού περιλαμβάνει την ταυτόχρονη εκτόξευση πολλών πυραύλων στον ίδιο στόχο

Μια είναι η παραδοχή: Δεν θα μείνει τίποτα όρθιο.
Αυτό καθώς η Ρωσία εκτοξεύει τους απίστευτους πυραύλους Iskander περισσότερες από μία φορές στον ίδιο στόχο... όταν το ουκρανικό στρατιωτικό προσωπικό συγκεντρώνεται σε ένα «σημείο χτυπήματος» για επιχειρήσεις διάσωσης ώστε να προκαλέσουν μέγιστες απώλειες.
Οι Ουκρανοί έχουν μείνει έκπληκτοι από την τακτική, καθώς έχουν συνηθίσει να περιμένουν μόνο ένα χτύπημα από Iskander, που τους επιτρέπει να λάβουν μέτρα, με διορθωτική τοποθέτηση στο πεδίο της μάχης. Αλλά ένα γρήγορο διαδοχικό χτύπημα πριν από τη λήψη αντίμετρων μεγιστοποίησε τις απώλειες, προκαλώντας σοκ.
Τις παραπάνω δηλώσεις έκανε ο κορυφαίος Ρώσος στρατιωτικός ανταποκριτής Alexander Kots, ο οποίος παρατήρησε την πρακτική με βάση πλάνα και πληροφορίες για τις επιχειρήσεις της πρώτης γραμμής επίθεσης της Ρωσίας.Ορισμένες ρωσικές ομάδες στο Telegram, που ισχυρίζονται ότι έχουν προσωπικές και οικογενειακές διασυνδέσεις με τη στρατιωτική και αμυντική βιομηχανία, υποστηρίζουν επίσης ότι η Ρωσία μπορεί να αναπτύξει περαιτέρω τα Iskander, καθώς τα εργοστάσιά της έχουν αυξήσει με επιτυχία την παραγωγή και δεν έχουν πληγεί από τις δυτικές κυρώσεις.  
Οι κινητοί βαλλιστικοί πύραυλοι μικρού βεληνεκούς Iskander είναι τακτικοί πύραυλοι πεδίου μάχης, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων παραλλαγών πυραύλων κρουζ, που έχουν βεληνεκές περίπου 500 km. 
«Η πυραυλική κεφαλή του συγκροτήματος μπορεί να καταστρέψει εχθρικές θέσεις διοίκησης, τη συνοδεία εξοπλισμού και συστήματα αεράμυνας», σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας (RuMoD). 

Πολλαπλά χτυπήματα.... 1 στόχος  


 «Προηγουμένως, αυτοί οι πύραυλοι χρησιμοποιούνταν μεμονωμένα, αλλά η νέα τακτική του ρωσικού στρατού περιλαμβάνει την ταυτόχρονη εκτόξευση πολλών πυραύλων στον ίδιο στόχο».
 «Πρώτον, εκτοξεύτηκαν δύο πύραυλοι, καταστρέφοντας τον επιδιωκόμενο στόχο. Αφού ο ουκρανικός στρατός πλησίασε το σημείο της έκρηξης, μέρος του προσωπικού χτυπήθηκε από τον τρίτο πύραυλο που εκτοξεύτηκε», είπε ο Kots.
Στις 17 Νοεμβρίου, κυκλοφόρησε ένα άλλο βίντεο με ένα Iskander TEL να κινείται στη θέση τουΣηκώνει το βλήμα από τη μεγάλη καταπακτή και το εκτοξεύει. Το RuMoD το περιέγραψε αυτό ως ρωσικές μονάδες Iskander που πυροβολούσαν σε «ένα καμουφλαρισμένο φυλάκιο διοίκησης AFU.
«Το συγκρότημα είναι οπλισμένο τόσο με βαλλιστικούς πυραύλους όσο και με πυραύλους κρουζ, οι οποίοι προκαλούν ψευδείς ηλεκτρονικές παρεμβολές στην προσέγγιση προς τον στόχο και είναι πρακτικά άτρωτοι στα εχθρικά συστήματα αεράμυνας. Οι πύραυλοι κρουζ μπορούν να πετάξουν σε εξαιρετικά χαμηλά υψόμετρα και να περιβάλλουν το έδαφος. Είναι αδύνατο να τα εντοπίσουμε», ανέφερε το RuMoD.
Η “οικογένεια” περιλαμβάνει πέντε τύπους βαλλιστικών πυραύλων και δύο  πυραύλων cruise με εμβέλεια 500 χλμ.
iskander-k.jpg

Στην έκδοση βαλλιστικού βλήματος, ο Iskander αναπτύσσει γρήγορα ύψος αρκετών δεκάδων χιλιομέτρων για να διανύσει την απόσταση σε μεγάλο υψόμετρο και πέφτει επί του στόχου σχεδόν κατακόρυφα ενώ εκτελεί ελιγμούς αποφυγής. Σε αυτό το τελικό στάδιο πτήσης ο πύραυλος αναπτύσει υπερηχητική ταχύτητα κάνοντας την αναχαίτισή του από αντιβαλλιστικά συστήματα πάρα πολύ δύσκολη. Αντίστοιχα, στην έκδοση cruise ο πύραυλος προσεγγίζει το στόχο πετώντας σε πολύ χαμηλό ύψος, αποτρέποντας τον έγκαιρο εντοπισμό και αναχαίτισή του από παραδοσιακά μέσα αεράμυνας.
Iskander-M.webp

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης