Τελευταία Νέα
Διεθνή

Politico: Ο Zelensky ζήτησε πυραύλους ATACMS μεγαλύτερης εμβέλειας

Politico: Ο Zelensky ζήτησε πυραύλους ATACMS μεγαλύτερης εμβέλειας
Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές είχαν ζητήσει το Κίεβο να προμηθευτεί ATACMS που θα μπορούσαν να πλήξουν την Κριμαία
Πυραύλους ATACMS με μεγαλύτερη εμβέλεια φέρεται πως ζήτησε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στις ΗΠΑ, όπως μεταδίδει το περιοδικό Politico.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Zelensky κατά τη συνάντηση που είχε με τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Mike Johnson, ζήτησε να λάβει το Κίεβο πυραύλους ATACMS μεγαλύτερης εμβέλειας.
Σημειώνεται πως τον περασμένο Νοέμβριο, μια ομάδα Ρεπουμπλικάνων βουλευτών είχε ζητήσει να λάβει η Ουκρανία πυραύλους ATACMS μεγαλύτερου βεληνεκούς, έτσι ώστε το Κίεβο να μπορέσει να πλήξει την Κριμαία.
Οι Αμερικάνοι έστειλαν τους ATACMS στην Ουκρανία υπό την προϋπόθεση ότι αυτοί δεν θα πλήξουν το ρωσικό έδαφος (οι ΗΠΑ δεν θεωρούν έδαφος της Ρωσίας την Κριμαία και τις τέσσερις προσαρτηθείσες ουκρανικές επαρχίες).
Ο ουκρανικός στρατός έχει ήδη χρησιμοποιήσει πυραύλους ATACMS, οι οποίοι είναι μάλιστα εξοπλισμένοι στις κεφαλές τους με πυρομαχικά διασποράς, κάτι που έχει καταδικάσει η Ρωσία.
Πληροφορίες αναφέρουν πως οι ΗΠΑ έχουν προμηθεύσει τους Ουκρανούς με πυραύλους ATACMS με βεληνεκές 165 χιλιομέτρων, όταν η μέγιστη εμβέλεια τους είναι στα 300 χιλιόμετρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης