Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπια άνοδος στον χρυσό, έκλεισε στα 2.040,50 δολάρια η ουγγιά

Ήπια άνοδος στον χρυσό, έκλεισε στα 2.040,50 δολάρια η ουγγιά
Με κέρδη ξεκινά την εβδομάδα ο χρυσός
Σχετικά Άρθρα
Οι προβλέψεις των αναλυτών για χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής από πλευράς Federal Reserve το επόμενο έτος, διατηρούν την τιμή του χρυσού σε επίπεδο άνω των 2.000 δολαρίων, με το πολύτιμο μέταλλο να ξεκινά με ήπια άνοδο την εβδομάδα.
Βέβαια, «ενώ το περιβάλλον φαίνεται ευνοϊκό για τον χρυσό, οι πρόσφατες κινήσεις υποδηλώνουν ότι οι επενδυτές δεν είναι πεπεισμένοι και δεν είμαι σίγουρος πόσο πιο αισιόδοξοι μπορούν να γίνουν οι αγορές για τα επιτόκια. Ένα ασθενέστερο δολάριο θα μπορούσε να βοηθήσει», εκτιμά ο Craig Erlam, Senior Market Analyst στην OANDA.
Σε αυτό το πλαίσιο, το συμβόλαιο χρυσού παραδόσεως Φεβρουαρίου (το πιο ενεργό συμβόλαιο) κατέγραψε άνοδο 0,23% και έκλεισε στα 2.040,50 δολ. ανά ουγγιά στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Την περασμένη εβδομάδα, το πολύτιμο μέταλλο ενισχύθηκε συνολικά 1,5%.
Σε ό,τι αφορά στα υπόλοιπα μέταλλα, σήμερα 18/12, το ασήμι Μαρτίου υποχώρησε 0,047 δολάρια στα 24,107 δολάρια η ουγγιά, ενώ ο χαλκός έκλεισε στα 3,8520 δολάρια η λίβρα (-0,385).
Υπενθυμίζεται πως κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης στις 4 Δεκεμβρίου, ο χρυσός έφθασε την τιμή-ρεκόρ των 2.151,20 δολαρίων, εν μέσω προσδοκιών για τέλος της νομισματικής σύσφιξης των μεγάλων κεντρικών τραπεζών (συγκεκριμένα, από τη Federal Reserve) αλλά και σε μία περίοδο που η γεωπολιτική και οικονομική αβεβαιότητα έχει κυριεύσει τον πλανήτη. Ωστόσο, οι επενδυτές προσπάθησαν να κατοχυρώσουν τα ισχυρά κέρδη με αποτέλεσμα η τιμή να υποχωρήσει σημαντικά εντός των επόμενων ημερών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης