Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι αγορές της Ασίας ακολουθούν το Santa rally της Wall Street

Οι αγορές της Ασίας ακολουθούν το Santa rally της Wall Street
Οι παγκόσμιες αγορές ενισχύθηκαν πό το λεγόμενο "ράλι του Άγιου Βασίλη"
Άνοδο σημείωσαν οι αγορές της Ασίας, μετά τα κέρδη της Wall Street από τις διακοπές των Χριστουγέννων, με τους επενδυτές να αναμένουν ότι η Federal Reserve μπορεί να μειώσει τα επιτόκια ήδη από τον Μάρτιο.
Η Ιαπωνία, η Αυστραλία και το Χονγκ Κονγκ σημείωσαν κέρδη, με τις δύο τελευταίες να επιστρέφουν μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων.
Στο Τόκιο ο δείκτης Nikkei 225 σημείωνε άνοδο 1,1% στις 33.682 μονάδες, στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng ενισχυόταν 0,7% στις 16.454,05 ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite υποχωρούσε 0,3% στις 2.891,73 μονάδες.
Από την προηγούμενη συνεδρίαση της Fed, όταν άφησε να εννοηθεί ότι ο κύκλος αύξησης των επιτοκίων μπορεί να φτάνει στο τέλος του και ο πληθωρισμός να επιβραδύνεται, το κλίμα στην αγορά ήταν κυρίως αισιόδοξο.
Οι παγκόσμιες αγορές ενισχύθηκαν επίσης από το λεγόμενο "ράλι του Άγιου Βασίλη", το οποίο βλέπει τις μετοχές να σημειώνουν κέρδη - αν και με βραδύτερο ρυθμό - κατά τη διάρκεια της περιόδου των διακοπών στο τέλος του έτους.
"Από το '69, ο S&P σημειώνει κατά μέσο όρο κέρδη 1,3% στο Santa Clauss rally και με την αγορά να είναι τόσο πολύ ανεβασμένη φέτος, που διακόπτεται από ένα κερδοφόρο σερί 8 εβδομάδων, δεν υπάρχουν πολλοί πωλητές πρόθυμοι να κατοχυρώσουν κέρδη για να αποφύγουν μια αδύναμη πιθανότητα διόρθωσης", ανέφερε ο επενδυτής Louis Navellier σε σημείωμά του.
Παρόλα αυτά, στο επίκεντρο για τους επενδυτές θα παραμείνουν τα αμερικανικά επιτόκια, ο κύκλος αύξησης των επιτοκίων των οποίων έχει καθοδηγήσει τη δραστηριότητα της αγοράς από τότε που ξεκίνησε το 2022.
"Τα στοιχήματα για μείωση των επιτοκίων της Fed τον Μάρτιο συνεχίζουν να αυξάνονται, συμβάλλοντας στην άνοδο των μετοχών", δήλωσε ο Navellier.
"Τα επιτόκια είναι ουσιαστικά αμετάβλητα και ο δείκτης του δολαρίου ΗΠΑ συνεχίζει να υποχωρεί".
Την Τρίτη, οι μετοχές της Wall Street διατήρησαν την ανοδική τους τάση, με τον Dow και τον S&P 500 να αυξάνονται αμφότεροι κατά 0,4% και τον τεχνολογικό Nasdaq Composite Index να αυξάνεται κατά 0,5%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης