Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η νέα κυβέρνηση της Αργεντινής δεν θα αναθεωρήσει τις συμφωνίες με τη Ρωσία

Η νέα κυβέρνηση της Αργεντινής δεν θα αναθεωρήσει τις συμφωνίες με τη Ρωσία
Ο Ρώσος πρέσβης επεσήμανε ότι η Αργεντινή παραμένει ένας από τους εταίρους προτεραιότητας της Ρωσίας στη Λατινική Αμερική
Οι νέες αρχές της Αργεντινής με επικεφαλής τον πρόεδρο Havier Milei έχουν καταστήσει σαφές ότι δεν σκοπεύουν να αναθεωρήσουν τις συμφωνίες με τη Μόσχα, δήλωσε ο Ρώσος πρέσβης στο Μπουένος Άιρες Dmitry Feoktistov.
"Η αρχική μας επαφή με τις αρχές της Αργεντινής, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου, του αντιπροέδρου και του υπουργού Εξωτερικών, έδειξε ότι παρά την αιφνιδιαστική ανάληψη της εξουσίας από την ομάδα του Milei, υπάρχει λόγος να πιστεύουμε ότι οι χώρες μας θα διατηρήσουν φιλικές σχέσεις, παρόλο που οι προτεραιότητες που έχουν ανακοινωθεί περιλαμβάνουν τις ΗΠΑ, το Ισραήλ και τη Δύση γενικότερα. Μας διαβεβαίωσαν ότι δεν θα υπάρξει αναθεώρηση των εγγράφων που έχουν υπογραφεί στο παρελθόν. Δεν θα υπάρξουν πισωγυρίσματα σε κανέναν τομέα", δήλωσε ο απεσταλμένος σε δεξίωση της πρεσβείας, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Ειδήσεων TASS.
Ο Feoktistov δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι νωρίτερα είχε 90λεπτη συνάντηση με την κορυφαία διπλωμάτη της Αργεντινής Diana Mondino.
"Μας έχουν δώσει να καταλάβουμε σε τέτοιες συναντήσεις ότι είναι έτοιμοι να διατηρήσουν το διάλογο με τη Ρωσία, είναι έτοιμοι να αλληλεπιδράσουν μαζί μας και να προωθήσουν τις σχέσεις με έμφαση στο εμπόριο, την οικονομική και επενδυτική συνεργασία", πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τον απεσταλμένο, η "καλή στάση" απέναντι στη Ρωσία "εξακολουθεί να υπάρχει".
Ο πρέσβης επεσήμανε ότι η Αργεντινή παραμένει ένας από τους εταίρους προτεραιότητας της Ρωσίας στη Λατινική Αμερική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης