Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο ΟΗΕ καλεί τη Ρωσία «να τερματίσει άμεσα τις επιθέσεις της στην Ουκρανία»

Ο ΟΗΕ καλεί τη Ρωσία «να τερματίσει άμεσα τις επιθέσεις της στην Ουκρανία»
Ο ΟΗE κάλεσε τη Ρωσία να τερματίσει αμέσως αυτές τις επιθέσεις στην Ουκρανία και να σεβαστεί τους διεθνείς νόμους
Ο Volker Türk, ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα δήλωσε σήμερα "σοκαρισμένος" από το νέο φονικό κύμα ρωσικών βομβαρδισμών στην Ουκρανία, καλώντας τη Μόσχα να θέσει "άμεσο" τέλος σε αυτές τις επιθέσεις.
"Είμαι σοκαρισμένος από τη νέα σειρά συντονισμένων και μεγάλης κλίμακας επιδρομών με πυραύλους και drones" - που άφησαν τουλάχιστον 18 νεκρούς σύμφωνα με το Κίεβο - ανέφερε ο Türk σε ανακοίνωσή του.
Ο ίδιος κάλεσε τη Ρωσία "να τερματίσει αμέσως αυτές τις επιθέσεις στην Ουκρανία και να σεβαστεί τους διεθνείς νόμους που διέπουν τις εμπόλεμες συρράξεις".
"Το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο απαγορεύει ρητά τις επιθέσεις που στοχεύουν σκοπίμως μη στρατιωτικές υποδομές, καθώς και τις επιθέσεις που γίνονται αδιακρίτως, ανεξαρτήτως των περιστάσεων", τόνισε.
Συμπλήρωσε ότι οι βομβαρδισμοί έπληξαν πολυάριθμες μη στρατιωτικές υποδομές, συμπεριλαμβανομένων κτιρίων κατοικιών, ενός μαιευτηρίου, σχολείων, παιδικών σταθμών, πάρκων, ενός σταθμού μετρό και ενός εμπορικού κέντρου, καθώς και ενεργειακών υποδομών.
Τα σωστικά συνεργεία εξακολουθούν να αναζητούν ανθρώπους που έχουν παγιδευτεί κάτω από τα ερείπια πολυκατοικιών, τόνισε ο αξιωματούχος του ΟΗΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης