Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Με βρόμικα όπλα, εκβιασμούς και πιέσεις οι ΗΠΑ δίνουν στο Ισραήλ την άδεια να σκοτώνει αθώους Παλαιστίνιους

Ρωσία: Με βρόμικα όπλα, εκβιασμούς και πιέσεις οι ΗΠΑ δίνουν στο Ισραήλ την άδεια να σκοτώνει αθώους Παλαιστίνιους
«Χρησιμοποιήθηκαν τα πιο βρώμικα όργανα πίεσης και εκβιασμού» στο ΣΑ, σύμφωνα με την Αναπληρώτρια Εκπρόσωπο της Ρωσίας στα Ηνωμένα ΈΘνη
Οι Ηνωμένες Πολιτείες, χρησιμοποιώντας πίεση και εκβιασμό, ανάγκασαν το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να αλλάξει το αρχικό κείμενο του ψηφίσματος για τη Μέση Ανατολή και να συμπεριλάβει σε αυτό «σχεδόν μια άδεια για τη δολοφονία» Παλαιστινίων αμάχων στη Γάζα.
Αυτό δήλωσε η Αναπληρώτρια Μόνιμη Αντιπρόσωπος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στον ΟΗΕ Anna Evstigneeva στην ολομέλεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ (ΓΣ).
Τα σχόλια της Ρωσίδας διπλωμάτισσας ήρθαν ως απάντηση στο veto των ΗΠΑ στην τροπολογία που πρότεινε η Ρωσία στο ψήφισμα για τη Μέση Ανατολή, η οποία ζητά την άμεση παύση των εχθροπραξιών στη ζώνη σύγκρουσης Παλαιστινίων-Ισραηλινών.
«Χρησιμοποιήθηκαν τα πιο βρώμικα όργανα πίεσης και εκβιασμού, τα οποία οι Αμερικανοί συνάδελφοί μας αποκαλούν πονηρά "αποτελεσματική διμερή διπλωματία" <...> Μετά από αρκετές ημέρες ενεργού περιστροφής των χεριών, οι Ηνωμένες Πολιτείες διασφάλισαν ότι η αρχική πρόθεση του έργου παραμορφωνόταν πλήρως. Αντί να ζητηθεί η παύση των εχθροπραξιών στο κείμενο, εμφανίστηκε μια διατύπωση με το ακριβώς αντίθετο νόημα - μια έκκληση για δημιουργία συνθηκών για παύση των εχθροπραξιών, δηλαδή, στην πραγματικότητα, άδεια για το Ισραήλ να σκοτώνει Παλαιστίνιους αμάχους στη Γάζα σύμφωνα με πρόσχημα ότι η εκκαθάριση του θύλακα είναι υποτίθεται τα ίδια τα βήματα για να δημιουργηθούν οι προαναφερθείσες συνθήκες», σημείωσε σε οξύτατους τόνους κατά της αμερικανικής διπλωματίας η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ.
Σύμφωνα με αυτήν, η Ουάσιγκτον «έπαιξε ένα εξαιρετικά αδίστακτο παιχνίδι» προκειμένου «να διατηρήσει την πλήρη ελευθερία των χεριών στη Γάζα για τον κύριο σύμμαχό της στη Μέση Ανατολή».
Η Evstigneeva πρόσθεσε ότι η Ρωσία καθοδηγείται από την «άνευ όρων ηθική επιταγή» να σώσει τους αμάχους στη Γάζα και δεν θα μπορούσε να επιτρέψει στο Συμβούλιο Ασφαλείας «να υπογράψει ένα έγγραφο προσαρμοσμένο σύμφωνα με τα αμερικανικά πρότυπα που θα ευλογούσε τη συνέχιση της εξόντωσης των κατοίκων της Γάζας».
Ως εκ τούτου, η Ρωσία πρότεινε μια τροπολογία που «αποκατέστησε το πνεύμα του αρχικού σχεδίου των Εμιράτων σχετικά με την ανάγκη παύσης των εχθροπραξιών, που υποστηρίζεται από την αραβική ομάδα».
Η εκπρόσωπος της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη εξέφρασε, τέλος, την πεποίθηση ότι μιλώντας εναντίον της, η Ουάσιγκτον «εκτέθηκε στην πραγματικότητα, δείχνοντας ότι ο πραγματικός στόχος όλων των παρασκηνιακών ίντριγκών της δεν είναι να αναπτύξει ένα συμβιβαστικό κείμενο, όπως η αμερικανική αντιπροσωπεία είχε δηλώσει προηγουμένως υποκριτικά, αλλά για να προωθήσει μέσω του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ την ελευθερία της ισραηλινής ηγεσίας να κάνει οτιδήποτε, συμπεριλαμβανομένων των πιο απάνθρωπων βημάτων για περαιτέρω εκκαθάριση της Γάζας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης