Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία προειδοποιεί τη Δύση για αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία: Παίζετε με τη φωτιά

Η Ρωσία προειδοποιεί τη Δύση για αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία: Παίζετε με τη φωτιά
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου χαρακτήρισε «εξαιρετικά επικίνδυνες» τις συζητήσεις για πυρηνικό πόλεμο
Σχετικά Άρθρα
Σαφή μηνύματα προς τη Δύση όσον αφορά το σενάριο αποστολής χερσαίων δυνάμεων στην Ουκρανία αλλά και όσον αφορά και τις συζητήσεις περί πυρηνικού πολέμου, απευθύνει η Ρωσία.
Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, διαμηνύει ότι ο ρωσικός στρατός θα καταρρίψει κάθε αμερικανικό αεροσκάφος που θα πετάξει πάνω από ρωσικό έδαφος, ενώ όσον αφορά τα σενάρια περί αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία, ο ίδιος προειδοποίησε τη Δύση ότι «παίζει με τη φωτιά». Κι αυτό τη στιγμή, που ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ουκρανία προκειμένου να συναντήσει στην Οδησσό, τον πρόεδρο της χώρας, Volodymyr Zelensky.
Είναι εμφανές ότι στο εσωτερικό της Ευρώπης επικρατεί το απόλυτο χάος και παντελής έλλειψη σαφούς στρατηγικής, όπως άλλωστε αποδεικνύεται από τις αντιφατικές δηλώσεις και ενέργειες που προέρχονται από τη Γαλλία και τη Γερμανία και που περιλαμβάνουν... από τη μελλοντική αποστολή χερσαίων ευρωπαϊκών στρατιωτικών δυνάμεων και την πυραυλική επίθεση στη Γέφυρα της Κριμαίας με τους γερμανικούς πυραύλους Taurus... μέχρι προτροπές στους Συμμάχους να μην είναι δειλοί όσον αφορά την Ουκρανία.

Η συζήτηση περί πυρηνικού πολέμου

Από τη πλευρά του, πάντως, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, προειδοποίησε ότι κάθε συζήτηση για πυρηνικό πόλεμο είναι «εξαιρετικά επικίνδυνη».
«Όλες οι συζητήσεις για πυρηνικό πόλεμο, από τις οποίες υπάρχουν τώρα πολλές στην Ευρώπη και στις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι εξαιρετικά ανεύθυνες και εξαιρετικά επικίνδυνες, διότι το θέμα αυτό έχει ρουτινιάσει», εξήγησε ο Peskov. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η Μόσχα δεν θέλει θέματα με τους λαούς οποιασδήποτε χώρας, επιμένοντας ότι η Ρωσία έχει προβλήματα μόνο με μεμονωμένα καθεστώτα, πολιτικούς και κάποιες αποφάσεις τους.

Η Δύση «παίζει με τη φωτιά»

Όσον αφορά τις εξελίξεις στο μέτωπο, ο Peskov υπογράμμισε ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν να καταστρέφουν τα άρματα μάχης των Ηνωμένων Πολιτειών στο πεδίο της μάχης.
«Κι αν αμερικανικά αεροπλάνα πετάξουν πάνω από το έδαφός μας, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο γενναίος στρατός μας θα φροντίσει επίσης να καούν και να πέσουν αυτά τα αεροπλάνα» υποστήριξε ο Peskov σε εκδήλωση.
Επιπλέον, ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι οι δυτικές χώρες «παίζουν με τη φωτιά» θέλοντας να ανοίξουν συζητήσεις για την πιθανή αποστολή των ένοπλων στρατευμάτων τους στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης