Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Οι ουκρανικές επιθέσεις έχουν στόχο την αποσταθεροποίηση κατά τη διάρκεια των εκλογών

Ρωσία: Οι ουκρανικές επιθέσεις έχουν στόχο την αποσταθεροποίηση κατά τη διάρκεια των εκλογών
Οι επιθέσεις στο Belgorod έχουν να κάνουν με προσπάθειες να ρίξουν σκιά στις εκλογές, εκτιμά ο Peskov
Οι ουκρανικές επιθέσεις στη ρωσική συνοριακή περιοχή του Belgorod είχαν ως στόχο να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση στη χώρα κατά τη διάρκεια των τριήμερων προεδρικών εκλογών από την Παρασκευή έως την Κυριακή, εκτίμησε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.
"Αυτό είναι ένα προφανές γεγονός, ότι οι επιθέσεις έχουν να κάνουν με προσπάθειες να ρίξουν σκιά στις εκλογές ή να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση", δήλωσε o Dmitry Peskov.

Μπαράζ επιθέσεων στα σύνορα

Οι μάχες και οι βομβαρδισμοί στο Belgorod, μια παραμεθόρια επαρχία που δέχεται συχνά επιθέσεις από την Ουκρανία, έχουν αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες.
Σε ανακοίνωσή του, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι η Ουκρανία χρησιμοποίησε ελικόπτερα για να αποβιβάσει έως και 30 στρατιώτες κοντά στο συνοριακό χωριό Kozinka. 
Πρόσθεσε ότι απωθήθηκαν από Ρώσους στρατιώτες και συνοριοφύλακες.
Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, Ουκρανοί στρατιωτικοί και ξένοι μισθοφόροι πραγματοποιούν επιθέσεις στα σύνορα σε μια προσπάθεια να ματαιώσουν τις προεδρικές εκλογές στη Ρωσία.
Οι επιχειρήσεις της Ουκρανίας συνοδεύονται από μαζικούς βομβαρδισμούς περιοχών αμάχων, συμπεριλαμβανομένων των αδιάκριτων πυρών στην πόλη Belgorod.
Εν τω μεταξύ, αξιωματούχοι στο Κίεβο δήλωσαν νωρίτερα την Παρασκευή ότι το Belgorod και η γειτονική περιοχή του Kursk, δέχθηκαν επίθεση από ρωσικές ένοπλες ομάδες κατά του Κρεμλίνου που εδρεύουν στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης