Τελευταία Νέα
Διεθνή

Washington Post: Το μέλλον της Ουκρανίας είναι δυσοίωνο, οι Ρώσοι θα κερδίσουν πολλά εδάφη το καλοκαίρι

Washington Post: Το μέλλον της Ουκρανίας είναι δυσοίωνο, οι Ρώσοι θα κερδίσουν πολλά εδάφη το καλοκαίρι
Ανώτερος σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky φέρεται να είπε στην Washington Post ότι οι ρωσικές δυνάμεις είναι πολύ πιθανό να σημειώσουν σημαντικά εδαφικά κέρδη το καλοκαίρι του 2024 εάν οι ΗΠΑ δεν παράσχουν βοήθεια στην Ουκρανία
Σχετικά Άρθρα
Η Washington Post ανέφερε στις 15 Μαρτίου ότι ένας ανώτερος αξιωματούχος των ΗΠΑ δήλωσε ότι δεν υπάρχει «λαμπρό μέλλον» για την Ουκρανία εάν οι ΗΠΑ δεν εγκρίνουν το συμπληρωματικό πακέτο βοήθειας για την Ουκρανία.
Ανώτερος σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky φέρεται να είπε στην Washington Post ότι οι ρωσικές δυνάμεις είναι πολύ πιθανό να σημειώσουν σημαντικά εδαφικά κέρδη το καλοκαίρι του 2024 εάν οι ΗΠΑ δεν παράσχουν βοήθεια στην Ουκρανία.
Η Washington Post ανέφερε ότι ο Michael Kofman του Carnegie Endowment for International Peace εκτίμησε ότι το πακέτο συμπληρωματικής βοήθειας των ΗΠΑ θα επέτρεπε στις ουκρανικές δυνάμεις να «αγοράσουν χρόνο», αλλά ότι η Ουκρανία πρέπει επίσης να διορθώσει το «δομικό πρόβλημα» που σχετίζεται με την έλλειψη στρατιωτών.
Η απειλή σημαντικών ρωσικών κερδών τους επόμενους μήνες δεν σημαίνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις δεν μπορεί να επιτύχουν τέτοια κέρδη μέσω επιθετικών επιχειρήσεων αυτή την άνοιξη.
Οι σχετικές ρωσικές επιτυχίες αυτή την άνοιξη, ακόμη και τακτικές, μπορεί να θέσουν προϋποθέσεις στις ρωσικές δυνάμεις να επιδιώξουν σημαντικά επιχειρησιακά κέρδη το καλοκαίρι.
Οι πιεστικές ελλείψεις σε συστήματα αεράμυνας και πυραύλους πιθανότατα θα μειώσουν δραματικά την ικανότητα της Ουκρανίας να αμύνεται έναντι των ρωσικών επιδρομών τόσο στις περιοχές πίσω όσο και στην πρώτη γραμμή τις επόμενες εβδομάδες, εάν δεν αντιμετωπιστούν γρήγορα.
Η Washington Post ανέφερε στις 15 Μαρτίου ότι οι Ουκρανοί φορείς χάραξης πολιτικής μετέφεραν σε δυτικές επίσημες πηγές ότι η Ουκρανία θα μπορεί να χρησιμοποιήσει ορισμένα από τα συστήματα αεράμυνας της μέχρι τα τέλη Μαρτίου 2024.
Οι Ουκρανοί αξιωματούχοι φέρεται να δήλωσαν ότι η Ουκρανία είχε προηγουμένως στόχο να καταρρίψει τέσσερις στους πέντε πυραύλους που εκτοξεύουν οι ρωσικές δυνάμεις στις οπίσθιες πόλεις της Ουκρανίας, αλλά ότι οι ελλείψεις της ουκρανικής αεράμυνας μπορεί να αναγκάσουν την Ουκρανία να στοχεύσει μόνο έναν στους πέντε ρωσικούς πυραύλους.
Η Ουκρανία χρειάστηκε ήδη να λάβει δύσκολες αποφάσεις σχετικά με την τοποθέτηση των περιορισμένων συστημάτων αεράμυνας της σε περιοχές της οπίσθιας και της πρώτης γραμμής, και οι ρωσικές δυνάμεις κατέβαλαν πρόσφατα προσπάθειες να διαλύσουν την ουκρανική αεράμυνα τόσο στις οπίσθιες περιοχές πληθυσμού όσο και κατά μήκος της πρώτης γραμμής.
Οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν επίσης αεροπορικές επιδρομές για τακτικό αποτέλεσμα κατά την κατάληψη της Avdiivka στα μέσα Φεβρουαρίου και έχουν εντείνει και βελτιώσει τη χρήση βομβών ολίσθησης κατά μήκος διαφόρων τομέων του μετώπου.
Μια μείωση κατά 60% στην ικανότητα της Ουκρανίας να στοχεύει - πόσο μάλλον να καταρρίπτει - ρωσικούς πυραύλους θα επιδεινώσει περαιτέρω αυτά τα ζητήματα.
Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν δείξει την ικανότητα να προσαρμοστούν στις μάχες στην Ουκρανία και πιθανότατα θα στοχεύουν να κλιμακώσουν τα διδάγματα από τον πόλεμο στην Ουκρανία σε συνεχείς προσπάθειες προετοιμασίας του ρωσικού στρατού για μια πιθανή μακροπρόθεσμη αντιπαράθεση με το ΝΑΤΟ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης