Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zakharova: O Macron να σταματήσει να είναι υποκριτής και να αρχίσει να λέει τα πράγματα με το όνομά τους για Ουκρανία

Zakharova: O Macron να σταματήσει να είναι υποκριτής και να αρχίσει να λέει τα πράγματα με το όνομά τους για Ουκρανία
«Η Γαλλία αυξάνει επί του παρόντος τις παραδόσεις όπλων, τις οποίες χρησιμοποιεί το τρομοκρατικό καθεστώς του Κιέβου για να σκοτώσει Ρώσους πολίτες»,τόνισε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών

Η Μόσχα δεν έχει λάβει ακόμη συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιτρομοκρατική συνδρομή από τη Γαλλία, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Maria Zakharova, σχολιάζοντας την πρωτοβουλία του Γάλλου προέδρου Emmanuel Macron να ενισχύσει τη διμερή συνεργασία στη μάχη κατά της τρομοκρατίας.
«Όσον αφορά τις πρόσφατες δηλώσεις Macron, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δεν έχει λάβει ακόμη συγκεκριμένες προτάσεις από τη γαλλική πλευρά, μεταξύ άλλων στο πλαίσιο της προαναφερθείσας μορφής διμερούς συνεργασίας στον αγώνα κατά της διεθνούς τρομοκρατίας», είπε.
Σύμφωνα με την Zakharova η κατάσταση ήταν ίδια όταν ο Macron μιλούσε για «ορισμένες πρωτοβουλίες ειρηνευτικών συνομιλιών».
«Όταν ρωτήθηκε σε συνέντευξη Τύπου, ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin είπε ότι δεν ήξερε τίποτα γι' αυτό, ούτε καν αρκετά για να βγάλει ένα πρωταρχικό συμπέρασμα», σημείωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.
Παράλληλα, επεσήμανε ότι η Γαλλία από το 2014 δικαιολογεί την ουκρανική τρομοκρατία εναντίον του ειρηνικού πληθυσμού του Donbass και ποτέ δεν κάλεσε το καθεστώς του Κιέβου να τη σταματήσει.
«Η Γαλλία αυξάνει επί του παρόντος τις παραδόσεις όπλων, τις οποίες χρησιμοποιεί το τρομοκρατικό καθεστώς του Κιέβου για να σκοτώσει Ρώσους πολίτες», πρόσθεσε.
«Γι’ αυτό είναι καιρός ο Macron να σταματήσει να είναι υποκριτής και να αρχίσει να λέει τα πράγματα με το όνομά τους προκειμένου να καταλάβουμε τι ακριβώς εννοεί», τόνισε η Ρωσίδα αξιωματούχος. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης