Τελευταία Νέα
Διεθνή

The Times: Προς καταστροφική ήττα οι Ουκρανοί – Τα χειρότερα σενάρια εξετάζει η Δύση

The Times: Προς καταστροφική ήττα οι Ουκρανοί – Τα χειρότερα σενάρια εξετάζει η Δύση
Η επόμενη προέλαση των Ρώσων θα ήταν καταστροφική για το Κίεβο λέει δημοσίευμα των Times
Οι Ουκρανοί οδεύουν προς μια καταστροφική ήττα και η Δύση εξετάζει τα χειρότερα σενάρια αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας The Times.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η δυσμενής κατάσταση στο πεδίο της μάχης για το Κίεβο αναγκάζει τη Δύση να προετοιμαστεί για μια «καταστροφική ήττα» των ουκρανικών δυνάμεων, που δεν διαθέτουν όπλα και πυρομαχικά.
«Τα γεγονότα αναγκάζουν στρατιωτικούς και πολιτικούς ηγέτες σε Λονδίνο, Ουάσιγκτον, Παρίσι και Βρυξέλλες να σχεδιάσουν την καταστροφική κατάρρευση των ουκρανικών δυνάμεων, στις οποίες αρνήθηκαν τα όπλα και τα πυρομαχικά που χρειάζονται» επισημαίνουν οι Times, αναφέροντας πως σε αντίθεση με την πεποίθηση ότι πρόκειται για μια «παγωμένη σύγκρουση», στην οποία καμία πλευρά δεν μπορεί να επιτύχει αποφασιστικό πλεονέκτημα, οι μάχες συνεχίζονται στην πρώτη γραμμή και υπάρχει «πραγματικός κίνδυνος» οι ουκρανικές δυνάμεις να απωθηθούν.
Μάλιστα, σημειώνεται πως πριν από έναν χρόνο, η κατάσταση στο μέτωπο ήταν τελείως διαφορετική.
«Η ελπίδα ήταν τότε για μια ουκρανική αντεπίθεση την άνοιξη που θα βοηθούσε στην ανακατάληψη του εδάφους.
Δεν λειτούργησε...
Οι κυβερνήσεις που υποστηρίζουν πιο έντονα την Ουκρανία είναι ξεκάθαρα ανήσυχοι και εξετάζουν τα χειρότερα σενάρια» υποστηρίζει το δημοσίευμα.
Όπως αναφέρεται, ένα εφιαλτικό σενάριο θα ήταν η επανάληψη των γεγονότων του πρόσφατου παρελθόντος, όταν οι Ρώσοι «έσπασαν τις γραμμές στο νότο και στα ανατολικά».
Σε αυτήν την περίπτωση τα υποχωρούντα ουκρανικά στρατεύματα θα μπορούσαν μόνο να επιβραδύνουν την προέλαση της Ρωσίας, μετά την οποία ο ρωσικός στρατός θα πλησίαζε την πρωτεύουσα και ένα νέο κύμα προσφύγων θα άφηνε την Ουκρανία.
Η επόμενη προέλαση των ρωσικών στρατευμάτων θα ήταν καταστροφική για το Κίεβο και θα έθετε στη Δύση δύσκολες προκλήσεις, επισημαίνει το δημοσίευμα, το οποίο υποστηρίζει τη μέγιστη στρατιωτική υποστήριξη για την Ουκρανία και διερωτάται πότε η Δύση θα καταλάβει ότι η ειρήνη στην Ευρώπη μπορεί να είναι εγγυημένη «μόνο με τη βία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης