Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Απίστευτη νίκη» και τα «τέσσερα ομορφότερα χρόνια στην αμερικανική ιστορία» υποσχέθηκε ο Trump, λαμβάνοντας το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών

«Απίστευτη νίκη» και τα «τέσσερα ομορφότερα χρόνια στην αμερικανική ιστορία» υποσχέθηκε ο Trump, λαμβάνοντας το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών
«Με πίστη και αφοσίωση, αποδέχομαι υπερήφανα το χρίσμα σας» είπε απευθυνόμενος στους συνέδρους στο Ουισκόνσιν των ΗΠΑ - Η εκστρατεία του Ρεπουμπλικάνου υποψηφίου Trump «δεν θα άλλαζε» αν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Biden αποσυρόταν από την κούρσα (σύμβουλος) 
Και με την... βούλα του κόμματος, επίσημα υποψήφιός τους ο Donald Trump αποδέχθηκε και τυπικά το χρίσμα του κόμματός του, των Ρεπουμπλικάνων, κατά την ομιλία του στο συνέδριό του στο Μιλγουόκι το βράδυ της Πέμπτης 18/7  (τοπική ώρα· ξημερώματα Παρασκευής ώρα Ελλάδας).
«Με πίστη και αφοσίωση, αποδέχομαι υπερήφανα το χρίσμα σας» είπε απευθυνόμενος στους συνέδρους στο Ουισκόνσιν (βόρειες ΗΠΑ).
Προέβλεψε «απίστευτη νίκη» στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, υποσχόμενος «τα τέσσερα ομορφότερα χρόνια στην ιστορία» των ΗΠΑ αν επιστρέψει στον Λευκό Οίκο.

Η εκστρατεία του Ρεπουμπλικάνου υποψηφίου Trump «δεν θα άλλαζε» αν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Biden αποσυρόταν από την κούρσα (σύμβουλος)

Προσπάθησε εξάλλου να φανεί ενωτικός, λίγα εικοσιτετράωρα μετά την απόπειρα δολοφονίας του στην Πενσιλβάνια: «Είμαι υποψήφιος για να γίνω ο πρόεδρος όλης της Αμερικής, όχι της μισής», διαβεβαίωσε.
Η εκστρατεία του Donald Trump «δεν θα αλλάξει θεμελιωδώς» αν ο πρόεδρος Joe Biden τερματίσει την εκστρατεία για την επανεκλογή του στις εκλογές του Νοεμβρίου, διαβεβαίωσε χθες Πέμπτη το Γαλλικό Πρακτορείο ο Jason Miller, εκ των στενότερων συμβούλων του πρώην προέδρου κι υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων, στο περιθώριο του συνεδρίου της παράταξης στο Μιλγουόκι.
Ερωτηθείς για τις φήμες πως ο κ. Biden θα εγκαταλείψει, πιθανόν ακόμη και μέσα στο σαββατοκύριακο, και πώς θα επηρέαζε αυτό την εκστρατεία του μεγιστάνα, ο κ. Miller , που ενεπλάκη σε όλα τα εγχειρήματά του από το 2016, υπογράμμισε πως τίποτε «δεν θα άλλαζε θεμελιωδώς».

«Είτε (σ.σ. υποψήφιος για την προεδρία) είναι ο Joe Biden, η Κάμαλα Χάρις ή κάποιος άλλος από τους Δημοκρατικούς της ριζοσπαστικής αριστεράς, φταίνε όλοι τους για την καταστροφή της οικονομίας μας και τη διάλυση των συνόρων μας», πρόσθεσε, μερικές ώρες πριν από την ομιλία του κ. Trump στο συνέδριο με την οποία θα αποδεχθεί τυπικά το χρίσμα της παράταξης της αμερικανικής δεξιάς.
Στην ερώτηση αν η σεναριολογία οδήγησε στο να τροποποιηθεί το περιεχόμενο της ομιλίας που θα εκφωνήσει ο κ. Trump, ο κ. Miller απάντησε πως δεν έχει «θέμα τον Joe Biden», αλλά «τον ίδιο τον (σ.σ. πρώην) πρόεδρο Trump και το όραμά του για τη χώρα».
Ο κ. Trump «θα παρουσιάσει το σχέδιό του για να θεραπευτεί η Αμερική, να μειωθεί το κόστος ζωής και η χώρα να γίνει πιο ασφαλής για τους κατοίκους της», ενώ θα αναφερθεί επίσης, με τρόπο «πολύ προσωπικό», στα «γεγονότα του Σαββάτου», πρόσθεσε ο κ. Miller, αναφερόμενος στην απόπειρα δολοφονίας του Ρεπουμπλικάνου στην Πενσιλβάνια.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Trump αποτίνει φόρο τιμής σε αποβιώσαντα πρώην παρουσιαστή του Fox News

Ο Donald Trump απέτισε φόρο τιμής χθες Πέμπτη στον αποβιώσαντα αμερικανό τηλεοπτικό παρουσιαστή Λου Ντομπς, άλλοτε μείζονα μορφή του Fox News, ο οποίος υποστήριζε με μεγάλο ζήλο τον πρώην πρόεδρο κι έδωσε ευρεία προβολή στον ισχυρισμό του —ουδέποτε αποδείχθηκε— ότι διαπράχθηκε μαζική νοθεία, πως του έκλεψαν τη νίκη με «απάτη», στις εκλογές του 2020, όταν ο Ρεπουμπλικάνος ηττήθηκε από τον Δημοκρατικό πρόεδρο Joe Biden.
«Ο σπουδαίος Lou Dobs απεβίωσε.
Ήταν φίλος, δημοσιογράφος με αληθινά απίστευτο ταλέντο. Καταλάβαινε τον κόσμο, τι γινόταν, πολύ καλύτερα από άλλους», ανέφερε μέσω Truth Social ο Ρεπουμπλικάνος, εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία, μερικές ώρες πριν από την πολυαναμενόμενη ομιλία του με την οποία θα αποδεχθεί και τυπικά το χρίσμα του κόμματος της αμερικανικής δεξιάς, στο συνέδριό του στο Μιλγουόκι.

Ο θάνατος του Lou Dobs ανακοινώθηκε μέσω του λογαριασμού του παρουσιαστή στο X.

Ο άλλοτε πιονέρος του CNN, από το οποίο αποχώρησε το 2009, μετατράπηκε σε σημαίνουσα μορφή του οικονομικού καναλιού Fox News Business κι ήταν ανάμεσα στους σχολιαστές που είχαν στενή επαφή με τον πρώην πρόεδρο Trump.
Μετά τις προεδρικές εκλογές του 2020, πρόβαλε ακατάπαυστα τις καταγγελίες περί απάτης και μαζικής νοθείας σε βάρος του μεγιστάνα, χωρίς ποτέ να παρουσιάσει απτή απόδειξη.
Στην εκπομπή του («Lou Dobbs Tonight») είχε φιλοξενήσει επανειλημμένα στο πλατό τη δικηγόρο της εκστρατείας του Σίντνι Πάουελ, που διέσπειρε τη θεωρία συνωμοσίας.

Το δίκτυο Fox News αναγκάστηκε τελικά στις αρχές του 2021 να διακόψει την εκπομπή του Λου Ντομπς, παρότι είχε την υψηλότερη θεαματικότητα στο επιχειρηματικό του κανάλι, μετά τις αγωγές για συκοφαντική δυσφήμιση από την εταιρεία πληροφορικής Smartmatic, η οποία απαίτησε αποζημίωση 2,7 δισεκ. δολαρίων διότι το όνομά της ενεπλάκη στην κατά φαντασίαν συνωμοσία.
Η υπόθεση αυτή μένει ακόμη να κριθεί από τη δικαιοσύνη των ΗΠΑ· ωστόσο, για συναφή υπόθεση, το Fox News αναγκάστηκε να κλείσει συμβιβασμό που προβλέπει πως θα καταβάλει το ιλιγγιώδες ποσό των 787,5 εκατ. δολαρίων σε άλλη εταιρεία, τη Dominion Voting Systems, κατασκευάστρια ηλεκτρονικών συστημάτων ψηφοφορίας που χρησιμοποιούνται στις αμερικανικές εκλογές, διότι επίσης ενεπλάκη στην απίθανη θεωρία αυτή, προκειμένου να αποφύγει δίκη για συκοφαντική δυσφήμιση που θα μπορούσε να του προξενήσει πιθανόν ανεπανόρθωτη ζημιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης