Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Θετικά πρόσημα για το πετρέλαιο – Στο +1,1% και στα 75,88 δολάρια το βαρέλι το WTI

Θετικά πρόσημα για το πετρέλαιο – Στο +1,1% και στα 75,88 δολάρια το βαρέλι το WTI
Tο πετρέλαιο τύπου Brent ενισχύθηκε κατά 97 σεντς ή 1,2%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 79,28 δολάρια το βαρέλι

Θετικά πρόσημα σημείωσαν την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου οι τιμές του πετρελαίου, διευρύνοντας τα κέρδη του "μαύρου χρυσού" στην εβδομάδα, με τους traders να σταθμίζουν την προοπτική ότι ο OPEC+ μπορεί να εντείνει την προγραμματισμένη αύξηση της παραγωγής για να κατευνάσει την ανησυχία για τις εφοδιαστικές αλυσίδες.
Σε αυτό το κλίμα το αργό τύπου West Texas Intermediate παραδόσεως Νοεμβρίου πρόσθεσε 85 σεντς ή 1,1%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 75,88 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2018, σύμφωνα με την Dow Jones Market Data.
Σε αντίστοιχους ρυθμούς κινήθηκε το πετρέλαιο τύπου Brent παραδόσεως Δεκεμβρίου, το οποίο ενισχύθηκε κατά 97 σεντς ή 1,2%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 79,28 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe.
Ο OPEC+ συνεδριάζει τη Δευτέρα, και πηγές αναφέρουν ότι εξετάζει να προχωρήσει πέραν της υφιστάμενης συμφωνίας για αύξηση των προμηθειών κατά 400.000 βαρέλια ημερησίως κάθε μήνα.
Πέραν του Οκτωβρίου, "δεν μπορεί να αποκλειστεί μια ταχύτερη αύξηση της παραγωγής από την ομάδα OPEC+”, σημειώνουν αναλυτές.
"Η προοπτική του πετρελαίου στα 80 δολάρια το βαρέλι δεν είναι κάτι που θέλουν οι παραγωγοί”, προσθέτουν.

www.bankingenws.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης