Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πριμοδοτούν τα ευάλωτα νοικοκυριά τα μέτρα της ΕΕ για την κρίση - Προβλήματα στην βιομηχανία

tags :
Πριμοδοτούν τα ευάλωτα νοικοκυριά τα μέτρα της ΕΕ για την κρίση - Προβλήματα στην βιομηχανία
Τι μέτρα μελετά σε βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη βάση
Στο τραπέζι της ΕΕ μπαίνει η μεταρρύθμιση της αγοράς φυσικού αερίου καθώς δέσμη μέτρων αναμένεται να συμπεριληφθεί στο πακέτο φυσικού αερίου του Δεκεμβρίου.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε πριν μερικές μέρες μια «εργαλειοθήκη» μέτρων που θα μπορούν να αντλήσουν οι χώρες της ΕΕ όταν αντιμετωπίζουν αυξανόμενες τιμές ενέργειας βραχυπρόθεσμα.

Τα μέτρα έχουν σχεδιαστεί για να μετριάσουν την πίεση στα νοικοκυριά και τις μικρές επιχειρήσεις «χωρίς να βλάψουν την εσωτερική αγορά ενέργειας της ΕΕ ή την πράσινη μετάβαση μεσοπρόθεσμα», ανέφερε αξιωματούχος της ΕΕ.
«Τα βραχυπρόθεσμα εθνικά μέτρα περιλαμβάνουν έκτακτη εισοδηματική στήριξη στα νοικοκυριά, κρατική ενίσχυση σε εταιρείες και στοχευμένες φορολογικές μειώσεις», ανέφερε η Επιτροπή.
Αυτά περιλαμβάνουν κουπόνια ενέργειας που έχουν ήδη κυκλοφορήσει στη Γαλλία ή έχουν αναβάλει τους λογαριασμούς των καταναλωτών. «Θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα σε στοχευμένα μέτρα που μπορούν να μετριάσουν γρήγορα τον αντίκτυπο της αύξησης των τιμών για ευάλωτους καταναλωτές και μικρές επιχειρήσεις» σύμφωνα με το euractiv.com.
Αντιμέτωποι με το αυξανόμενο κόστος ενέργειας, οι κυβερνήσεις στην Ισπανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ελλάδα έχουν θεσπίσει μέτρα όπως προσωρινή μείωση φόρων για να βοηθήσουν τα νοικοκυριά χαμηλού εισοδήματος να πληρώσουν τους λογαριασμούς ενέργειας.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης