Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Με άνοδο έκλεισε το πετρέλαιο – Στο +1,5% το Brent, πλησιάζει τα 80 δολάρια

Με άνοδο έκλεισε το πετρέλαιο – Στο +1,5% το Brent, πλησιάζει τα 80 δολάρια
Ανοδικά έκλεισε το πετρέλαιο
Σχετικά Άρθρα
Με άνοδο έκλεισαν σήμερα 28/4 οι τιμές πετρελαίου, καθώς τα θετικά στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στην αμερικανική οικονομία έδωσαν ώθηση στο WTI.
Παράλληλα, θετικά λειτούργησε από εχθές η διαβεβαίωση του Ρώσου Υπουργού Ενέργειας πως δεν χρειάζονται νέες μειώσεις παραγωγής πετρελαίου από τον OPEC+. Ο Alexander Novak εξέφρασε τη θέση πως ο Οργανισμός δεν θεωρεί πως υπάρχει ανάγκη για περαιτέρω μειώσεις της πετρελαϊκής παραγωγής, παρά τη χαμηλότερη από το αναμενόμενη ζήτηση της Κίνας.
Στο πλαίσιο αυτό, το Brent παράδοσης Ιουνίου σημείωσε άνοδο 1,5% και έκλεισε στα 79,54 δολάρια το βαρέλι, αν και σε μηνιαίο επίπεδο υποχώρησε (για τέταρτο συνεχόμενο μήνα) κατά 0,3% και σε εβδομαδιαίο επίπεδο κατά 2,6%. Το -πιο ενεργό- συμβόλαιο παραδόσεως σημείωσε κέρδη της τάξεως του 2,7%, κλείνοντας στα 80,33 δολάρια ανά βαρέλι.
Σε ό,τι αφορά στο αμερικανικό αργό τύπου WTI, το συμβόλαιο παραδόσεως Ιουνίου ενισχύθηκε 2,7% στα 76,78 δολάρια ανά βαρέλι. Ωστόσο, για την εβδομάδα, το πιο ενεργό συμβόλαιο σημείωσε απώλειες 1,4% ενώ για τον Απρίλιο κατέγραψε κέρδη 1,5% -μετά από πέντε διαδοχικούς μήνες απωλειών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης