Τελευταία Νέα
Ενέργεια

«Πόρτα» του ΔΕΔΔΗΕ στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών - Οι επόμενες κινήσεις του ΥΠΕΝ

«Πόρτα» του ΔΕΔΔΗΕ στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών - Οι επόμενες κινήσεις του ΥΠΕΝ
Το επόμενο διάστημα, το ΥΠΕΝ ετοιμάζεται να δημοσιοποιήσει τον οδηγό του προγράμματος «Φωτοβολταϊκά για Επιχειρήσεις», προϋπολογισμού 160 εκατ. ευρώ
Η ανεπάρκεια των ηλεκτρικών δικτύων βάζει φρένο στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στις επιχειρήσεις, αλλά και στις ενεργειακές κοινότητες. Πολλές είναι οι βιομηχανίες οι οποίες έχουν βρει …κλειστές πόρτες στον ΔΕΔΔΗΕ ακόμη και για συστήματα με μπαταρίες, δίχως δυνατότητα έκχυσης στο δίκτυο.Αντιστοίχως, αρνητικές απαντήσεις έχουν λάβει και ενεργειακές κοινότητες που επιχείρησαν να αναπτύξουν φωτοβολταϊκό πάρκο για αυτοπαραγωγή ενέργειας.
Μάλιστα, το γεγονός αυτό έχει προβληματίσει και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), η οποία, το επόμενο διάστημα, ετοιμάζεται να δημοσιοποιήσει τον οδηγό του προγράμματος «Φωτοβολταϊκά για Επιχειρήσεις», προϋπολογισμού 160 εκατ. ευρώ. Το πρόβλημα έγκειται στη λεγόμενη στάθμη βραχυκύκλωσης του δικτύου διανομής, η οποία σε πολλούς υποσταθμούς της χώρας είναι μηδενική και έτσι είναι απαγορευτική ακόμη και για μηδενική έγχυση ηλεκτρικής ενέργειας στο δίκτυο, διαφορετικά κινδυνεύει να καταρρεύσει ο υποσταθμός.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης