Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ισχυρή πτώση 2,6% για το πετρέλαιο WTI, στα 75,33 δολάρια το βαρέλι

Ισχυρή πτώση 2,6% για το πετρέλαιο WTI, στα 75,33 δολάρια το βαρέλι
Το brent παράδοσης Ιανουαρίου υποχώρησε 2,6% ή 2,14 δολάρια στα 79,47 δολάρια το βαρέλι
Ισχυρή πτώση σημείωσε το πετρέλαιο την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου, καθώς αναζωπυρώθηκαν οι ανησυχίες για μείωση της ζήτησης σε ΗΠΑ και Κίνα.
Σε αυτό το πλαίσιο, το αμερικανικό αργό παράδοσης Δεκεμβρίου έχασε 2,04 δολάρια ή 2,6% κλείνοντας στα 75,33 δολάρια καταγράφοντας το χαμηλότερο κλείσιμο συμβολαίου επόμενου μήνα από τις 17 Ιουλίου.
Αντίστοιχα, το brent παράδοσης Ιανουαρίου υποχώρησε 2,6% ή 2,14 δολάρια στα 79,47 δολάρια το βαρέλι.
Η τελευταία έκθεση της Αμερικανικής Υπηρεσίας Ενέργειας κάνει λόγω για υποχώρηση της ζήτησης στις ΗΠΑ, την ώρα που αναμένεται αύξηση της παραγωγής, αν και με ηπιότερο ρυθμό από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως.
Πιο συγκεκριμένα, η ΕΙΑ εκτιμά ότι η κατανάλωση πετρελαίου στις ΗΠΑ θα μειωθεί φέτος κατά 300.000 βαρέλια την ημέρα στα 20,1 εκατ. βαρέλια, εν αντιθέσει με την προηγούμενη εκτίμησή της που «έδειχνε» σε αύξηση της κατανάλωσης κατά 100.000 βαρέλια την ημέρα.
Την ίδια στιγμή, η αμερικανική παραγωγή θα αυξηθεί στα 12,9 εκατ. βαρέλια την ημέρα από την προηγούμενη εκτίμηση για 12,92 εκατ. βαρέλια.
Επιπλέον, ανησυχίες πυροδοτούνται και από τα τελευταία οικονομικά στοιχεία από την Κίνα, που έδειξαν ότι οι εξαγωγές συρρικνώθηκαν με ταχύτερο από τον αναμενόμενο ρυθμό, ενισχύοντας τους φόβους για μείωση της ζήτησης από το μεγαλύτερο εισαγωγέα πετρελαίου στον κόσμο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης