Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Παρέμβαση ΣΕΒ για την τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ με επιστολή στον πρόεδρο Α. Ζερβό

tags :
Παρέμβαση ΣΕΒ για την τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ με επιστολή στον πρόεδρο Α. Ζερβό
«Κίτρινη» κάρτα στον πρόεδρο της ΔΕΗ κ. Αρθούρο Ζερβό έβγαλε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών 
Ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Θεόδωρος Φέσσας με την επιστολή που έστειλε στις 20 Ιανουαρίου , παίρνει θέση στις εξελίξεις και ταυτόχρονα σχολιάζει αρνητικά τη στάση του προέδρου της ΔΕΗ να ζητήσει, από τη γενική συνέλευση των μετοχών δηλαδή το βασικό μέτοχο να λάβει απόφαση αναφορικά με τους μεγάλους πελάτες.
Όπως αναφέρεται στην επιστολή «μια σειρά γεγονότων μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η Διοίκηση της ΔΕΗ, αντί να ενθαρρύνει τις διαπραγματεύσεις με τους μεγάλους πελάτες – καταναλωτές για τη σύναψη διμερών συμβολαίων με αυτούς , βασιζόμενη στο ρυθμιστικό πλαίσιο και τις υποδείξεις της ΡΑΕ και της Ε.Ε., επιλέγει να αποξενωθεί από το δικαίωμα της να ασκεί την εμπορική της πολιτική και παραπέμπει τις αποφάσεις σε όργανα όπως η Γενική Συνέλευση των Μετόχων της.»
Ο πρόεδρος του ΣΕΒ επισημαίνει ότι η πρακτική αυτή εγκυμονεί κινδύνους για τα μέλη μας – μεγάλους πελάτες σας , λόγω της ιδιότητας του βασικού μετόχου της ΔΕΗ που είναι το Ελληνικό Κράτος ώστε να θεωρηθεί από κακόπιστους, ότι η τιμολογιακή πολιτική που εφαρμόζεται στους πελάτες αυτούς είναι αποτέλεσμα κρατικών αποφάσεων.
Ο κ. Θεόδωρος Φέσσας ζητά από τη ΔΕΗ η τιμολογιακή πολιτική έναντι των μεγάλων βιομηχανικών καταναλωτών να αντανακλά το κόστος μιας σύγχρονής και παραγωγικής ΔΕΗ.
Ακόμη να λαμβάνει υπόψη τις ελαφρύνσεις του κόστους που απολαμβάνει η ίδια η ΔΕΗ από ρυθμιστικές παρεμβάσεις και την δραματική μείωση των τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου και κυρίως να έχει την ευελιξία της διαπραγμάτευσης με τους μεγάλους πελάτες της που ο καθένας του έχει διαφορετικό καταναλωτικό προφίλ.
Ο πρόεδρος του ΣΕΒ υποστηρίζει ότι η πολιτική που εφαρμόζει η διοίκηση της ΔΕΗ δεν είναι απολύτως εναρμονισμένη με τις αποφάσεις της Ε.Ε. και καταλήγει ότι η πολιτική της ΔΕΗ λειτουργεί με τη λογική «take it or leave it»

ntheo@bnakingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης