Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Κίνδυνος να πέσει άμεσα «μαύρο» στο Mega - Η μάχη της ταινιοθήκης, οι κατασχέσεις και ο παράγοντας Μπόμπολας

Κίνδυνος να πέσει άμεσα «μαύρο» στο Mega - Η μάχη της ταινιοθήκης, οι κατασχέσεις και ο παράγοντας Μπόμπολας
Παρά το γεγονός ότι εμφανίστηκε στο προσκήνιο εκ νέου ο κ. Θεοχάρης Φιλιππόπουλος καλά πληροφορημένες πηγές κάνουν λόγο για υπόγειο ενδιαφέρον από τον όμιλο Μπόμπολα
Ορατό είναι πλέον το ενδεχόμενο να σταματήσει να εκπέμπει το Mega καθώς ο τηλεοπτικός σταθμός δεν έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του προς τη Digea εδώ και αρκετούς μήνες. Στον πάροχο επικρατεί ήδη προβληματισμός και δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις. Το γεγονός αυτό αναμένεται να πιέσει τις τράπεζες οι οποίες ουσιαστικά θα σταματήσουν να εισπράττουν έσοδα από διαφήμιση η οποία συνεχίζει να διαμορφώνεται σε υψηλά επίπεδα καθώς το κανάλι συνεχίζει να έχει αξιόλογη τηλεθέαση.
Εν τω μεταξύ οι τράπεζες επιμένουν ότι προκειμένου να αποδεσμεύσουν τιμολόγια 2 εκ Ευρώ για να πληρωθούν μισθοί δύο μηνών στο προσωπικό θα πρέπει η διοίκηση του καναλιού να εγκρίνει την επέκταση της σύμβασης ενεχύρου της ταινιοθήκης για το διάστημα μετά το 20111 αλλά και να δοθούν ως ενέχυρο οι μετοχές της Digea που κατέχει το Mega. Οι μέτοχοι του Μεγάλου καναλιού επιλέγουν να μην απαντήσουν στο αίτημα των τραπεζών αλλά την ίδια στιγμή φαίνεται να έχουν βρει ενδιαφέρον για τμήματα της ταινιοθήκης του Mega. Εφόσον το ενδιαφέρον για κομμάτι της ταινιοθήκης αποδειχτεί πραγματικό τότε είναι απορίας άξιον τι στάση θα κρατήσουν οι τράπεζες οι οποίες δεν μπορούν να εμποδίσουν να πουλήσει το Mega παραγωγές που περιλαμβάνονται στην ταινιοθήκη και έχουν αποκτηθεί μετά το 2011 χρόνος κατά τον οποίο οι τράπεζες δεν έχουν σύμβαση ενεχυρίασης. Ένα άλλο ερώτημα είναι αν η συναλλαγή γίνει μέσω ελληνικής τράπεζας ή τράπεζας του εξωτερικού. Γιατί στη δεύτερη περίπτωση τα χρήματα περιέρχονται στο Mega χωρίς να μπορούν να δεσμευτούν και το κανάλι μπορεί να πληρώσει υποχρεώσεις του.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στις τράπεζες έχουν φτάσει κατασχέσεις εις χείρας τρίτων από δικαστικές αποφάσεις από προσφυγές εργαζομένων αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν ικανοποιηθεί χωρίς να είναι επισήμως γνωστός ο λόγος που συμβαίνει αυτό.
Επισημαίνεται ότι παρά το γεγονός ότι εμφανίστηκε στο προσκήνιο εκ νέου ο κ. Θεοχάρης Φιλιππόπουλος καλά πληροφορημένες πηγές κάνουν λόγο για υπόγειο ενδιαφέρον από τον όμιλο Μπόμπολα. Άλλωστε η σημερινή κατάσταση στον τηλεοπτικό σταθμό όπως έχει διαμορφωθεί επιτρέπει την ομαλή συνέχιση της λειτουργίας του με λιγότερα ποσά από ότι στο παρελθόν και οι τράπεζες θα αρκούνταν σε ένα ποσό αύξησης κεφαλαίου της τάξεως των 15 εκ Ευρώ. Βεβαίως εφ όσον εμφανιστεί η πλευρά Μπόμπολα στο προσκήνιο είναι απορίας άξιον τι θα πράξουν Βαρδινογιάννης και Ψυχάρης δεδομένου ότι όπως είναι γνωστό ο πρώτος έχει την οικονομική επιφάνεια να καλύψει αύξηση όχι μόνο 15 εκ Ευρώ αλλά και μεγαλύτερου ύψους εφ όσον επιθυμεί να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο του καναλιού. Φαίνεται μάλιστα ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα έχει σύμμαχο τον ΔΟΛ ο οποίος έχει τεταταμένες σχέσεις με τον όμιλο Μπόμπολα καθώς εκτιμά ότι ο τελευταίος επιχειρεί να αποκτήσει τον έλεγχο της Ίριδας ποντάροντας στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει στην παρούσα συγκυρία ο ΔΟΛ.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης