Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δ. Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ): Πάλι κρύφτηκε από τη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός – Νωρίτερα από την εκλογή ΠτΔ οι εθνικές εκλογές

Δ. Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ): Πάλι κρύφτηκε από τη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός – Νωρίτερα από την εκλογή ΠτΔ οι εθνικές εκλογές
Η πρόσκληση Τσίπρα στην Ιταλία δείχνει ότι ακόμη και οι πολιτικοί μας αντίπαλοι συνειδητοποιούν ότι αύριο θα έχουν να κάνουν με μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ
Νωρίτερα από την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας εκτιμά ότι θα γίνουν οι εθνικές εκλογές ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος κατηγόρησε παράλληλα τον πρωθυπουργό, Α. Σαμαρά, ότι για δεύτερη συνεχή χρονιά κρύφτηκε από τη ΔΕΘ.
Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, o κ. Παπαδημούλης σημείωσε ότι «το γεγονός ότι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο πρωθυπουργός δεν κρύβεται μόνον από τη Βουλή, αλλά και από τους δημοσιογράφους, δείχνει ότι δεν πιστεύει τα επιχειρήματά του και δυσκολεύεται να απαντήσει στις ερωτήσεις».
Πρόσθεσε δε, ότι η ομιλία του κ. Σαμαρά ήταν «άκρως προεκλογική», παρ' ότι, όπως είπε, «ξόρκισε τις εκλογές ως πολιτική αυτοκτονία».
Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Παπαδημούλη, το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός έθεσε έστω και «με τους δικούς του κινδυνολογικούς όρους, το βασικό εκλογικό δίλημμα: είτε κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ είτε κυβέρνηση με κορμό τη Ν.Δ.» αυτό σηματοδοτεί εκλογές «νωρίτερα και από τις συνταγματικές προθεσμίες για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας».
Αναφερόμενος στην επίσκεψη Τσίπρα στη ΔΕΘ, ο κ. Παπαδημούλης σημείωσε ότι «στις 13 του μηνός, ο Αλ. Τσίπρας θα παρουσιάσει τους βασικούς άξονες του εκλογικού μας προγράμματος και τις προτάσεις - δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ».
Πρόσθεσε δε, ότι «το κλειδί για να γίνει ακόμα πιο μεγάλη η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις προσεχείς εκλογές, που οι πάντες θεωρούν σίγουρη, είναι ιεραρχημένο, κοστολογημένο και συγκεκριμένο πρόγραμμα».
Μάλιστα, σημείωσε ότι «για όσους ακόμα αμφιβάλλουν, η πρόσκληση του Αλ. Τσίπρα στην Ιταλία δείχνει ότι ακόμη και οι πολιτικοί μας αντίπαλοι, το διεθνές κατεστημένο, συνειδητοποιεί ότι αύριο έχουν να κάνουν με μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».
Ερωτηθείς σχετικά με τον φόρο ακινήτων ΕΝΦΙΑ, ο κ. Παπαδημούλης τόνισε ότι είναι «απόλυτα ρεαλιστική η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και απολύτως αναγκαία», συμπληρώνοντας ότι «ο ΕΝΦΙΑ θα καταργηθεί γιατί δεν επιδέχεται διορθώσεων και θα αντικατασταθεί από έναν φόρο με ισχυρό αφορολόγητο, προοδευτική κλιμάκωση, άρα δίκαιη κατανομή βαρών και θα αποδίδει έσοδα στο δημόσιο, κοντά στον ευρωπαϊκό μέσο όρο, δηλαδή στα μισά απ' όσα επιδιώκει να πάρει τώρα, η κυβέρνηση».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης