Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Eurobank Equities: Bελτιωμένο το χρηματοδοτικό προφίλ των ΕΛΠΕ - Υψηλά τα επίπεδα ρευστότητας - Θετικό το επενδυτικό πρόγραμμα

Eurobank Equities: Bελτιωμένο το χρηματοδοτικό προφίλ των ΕΛΠΕ - Υψηλά τα επίπεδα ρευστότητας - Θετικό το επενδυτικό πρόγραμμα
Η Eurobank Equities χαιρετίζει το γεγονός ότι εντός του δευτέρου τριμήνου, τα ΕΛΠΕ προχώρησαν σε δύο εκδόσεις ομολόγων

Βελτιωμένο χαρακτηρίζει το χρηματοδοτικό προφίλ των ΕΛΠΕ η Εurobank Equities, σε σημερινή έκθεσή της, υπό τον τίτλο "Hellenic Petroleum - Improved funding structure".
Η έκθεση συντάχθηκε με αφορμή τη σημερινή ανακοίνωση - μετά το πέρας της συνεδρίασης του ελληνικού χρηματιστηρίου - των αποτελεσμάτων των ΕΛΠΕ για το εννεάμηνο του 2014.
Όπως επισημαίνει η χρηματιστηριακή, τα ΕΛΠΕ κατόρθωσαν επιτυχώς να εφαρμόσουν ένα μεγάλο μέρος της χρηματοδοτικής τους στρατηγικής, γεγονός που είχε άμεση συνέπεια στη βελτίωση των επιπέδων ρευστότητας του ομίλου.
Η Eurobank Equities χαιρετίζει επίσης το ότι εντός του δευτέρου τριμήνου του τρέχοντος έτους, τα ΕΛΠΕ προχώρησαν σε δύο εκδόσεις ομολόγων (ένα 2ετές για την άντληση 400 εκατ. ευρώ και ένα 5ετές για την άντληση 325 εκατ. ευρώ).
Σε άλλο σημείο της έκθεσής της η χρηματιστηριακή χαρακτηρίζει κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση την ολοκλήρωση ενός μαζικού επενδυτικού σχεδίου, από την πλευρά των ΕΛΠΕ, γεγονός που ισχυροποιεί την παρουσία του ομίλου στις αγορές.
Η Eurobank αναμένει ισχυροποίηση των οικονομικών μεγεθών του ομίλου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης