Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Δύο προσφορές για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στη δυτική Ελλάδα

Δύο προσφορές για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στη δυτική Ελλάδα
Δεσμευτικές προσφορές κατέθεσαν οι εταιρείες ΕΛΠΕ και Energean Oil & Gas 
Δύο εταιρείες κατέθεσαν προσφορές στο πλαίσιο του διεθνούς διαγωνισμού για τη χορήγηση άδειας έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων σε τρεις χερσαίες περιοχές στη Δυτική Ελλάδα (Άρτα-Πρέβεζα, Αιτωλοακαρνανία και ΒΔ Πελοπόννησο), όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μετά τη λήξη της προθεσμίας εκδήλωσης ενδιαφέροντος.
Συγκεκριμένα, δεσμευτικές προσφορές κατέθεσαν οι εταιρείες:
Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε. για τις περιοχές «Άρτα-Πρέβεζα» και «βορειοδυτική Πελοπόννησος»,
Energean Oil & Gas για τις περιοχές ««Άρτα-Πρέβεζα» και «Αιτωλοακαρνανία».
Όπως επισημαίνει το υπουργείο, όλες οι αιτήσεις θα κριθούν σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2289/1995 και του Ελληνικού Δικαίου και υπό το πρίσμα της συνεχούς, εμπεριστατωμένης, αποτελεσματικής και ασφαλούς έρευνας για τον εντοπισμό πετρελαίου και φυσικού Αερίου στην Ελληνική Επικράτεια και την εκμετάλλευση αυτών των πόρων, λαμβάνοντας όμως σοβαρά υπόψη τα περιβαλλοντικά θέματα.
Οι αιτούντες που πληρούν τα τεχνικά και οικονομικά κριτήρια θα κληθούν να διαπραγματευθούν ανταγωνιστικά για τις προσφερόμενες εκτάσεις.
Οι διαπραγματεύσεις θα διεξαχθούν βάσει των ανταγωνιστικών στοιχείων και η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί εντός τριμήνου.
Το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα συνάψει χωριστές συμβάσεις για κάθε περιοχή προς παραχώρηση, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον προκηρυχθέντα διεθνή διαγωνισμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης