Τελευταία Νέα
Διεθνή

UBS: Οι κινεζικές Αρχές έχουν ξεκινήσει ήδη το bail-out στις εγχώριες τράπεζες

UBS: Οι κινεζικές Αρχές έχουν ξεκινήσει ήδη το bail-out στις εγχώριες τράπεζες
Το σύνολο των απομειωμένων δανείων για τις κινεζικές τράπεζες την περίοδο 2013 – 2015 φτάνει το 1,8 τρισ. γουάν (271 δισ. δολ.)
Οι κινεζικές Αρχές έχουν ξεκινήσει ήδη το bail-out στα προβληματικά εγχώρια τραπεζικά ιδρύματα, τα οποία αντιμετωπίζουν μεγάλο ποσοστό μη εξυπηρετούμενων δανείων αλλά και έλλειψη κεφαλαιακής επάρκειας, διαπιστώνει
Ειδικότερα, το σύνολο των απομειωμένων δανείων για τις κινεζικές τράπεζες την περίοδο 2013 – 2015 φτάνει το 1,8 τρισ. γουάν (271 δισ. δολ.), ενώ για το ίδιο χρονικό διάστημα οι αυξήσεις κεφαλαίων τους αγγίζουν τα 620 δισ. γουάν.
Ωστόσο, η ελβετική τράπεζα εκτιμά πως το bail-out που επιχειρεί το κινεζικό κράτος για τις τράπεζες πρέπει να συνεχιστεί, καθώς οι κεφαλαιακές αυξήσεις που απαιτούνται ακόμα φτάνουν τα 2 τρισ. δολ., επικαλούμενη πως τα «κόκκινα δάνεια» βρίσκονται αυτή τη στιγμή στα περίπου 4,5 τρισ. δολ.
«Σε αντίθεση με την γενικότερη αντίληψη της αγοράς, η ανακεφαλαιοποίηση των κινεζικών τραπεζών και η διάσωση τους έχει ξεκινήσει», δήλωσε ο αναλυτής της UBS, Jason Bedford.
Αναφέρεται πως στην μελέτη της UBS συμπεριλήφθησαν 765 τραπεζικά ιδρύματα που δραστηριοποιούνται εντός της Κίνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης