Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Η Deutsche Bank αντέχει ένα μεγάλο πρόστιμο - Θετικός ένας συμβιβασμός στα 3,1 δισ. δολ.

Moody's: Η Deutsche Bank αντέχει ένα μεγάλο πρόστιμο - Θετικός ένας συμβιβασμός στα 3,1 δισ. δολ.
Τουλάχιστον το 50% των αποθεμάτων της Deutsche Bank για διακανονισμό δικαστικών υποθέσεων, θα μπορούσαν να διατεθούν για τον διακανονισμό της υπόθεσης στις ΗΠΑ
H Deutsche Bank μπορεί να αντέξει ένα μεγάλο πρόστιμο, σχολιάζει σε σημερινή του ανάλυση ο οίκος αξιολόγησης Moody's. 
Σύμφωνα με τους αναλυτές του αμερικανικού οίκου, θα ήταν θετικό για τους ομολογιούχους της Deutsche Bank, εάν η τράπεζα να καταλήξει σε διακανονισμό ΄με τον υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, γύρω στα 3,1 δισ. δολάρια (2,75 δισ. ευρώ).
Τουλάχιστον το 50% των αποθεμάτων της Deutsche Bank για διακανονισμό δικαστικών υποθέσεων, που ανέρχονταν στα 5,5 δισ. ευρώ στο τέλος του β' τριμήνου, θα μπορούσαν να διατεθούν για τον διακανονισμό της υπόθεσης στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του οίκου, στο εβδομαδιαίο οικονομικό της δελτίο. 
Με βάση το μερίδιο αγοράς της Deutsche Bank, που ανέρχεται σε 6,4%, ένας διακανονισμός στα 1,1 δισ. δολάρια, ή ακόμα και στα 2,3 δισ. δολάρια «μπορεί να καλυφθεί». 
Ωστόσο, ένας διακανονισμός στο υψηλό όριο αντίστοιχων διακανονισμών από άλλες τράπεζες, θα ανέρχονταν συνολικά σε 5,7 δισ. δολάρια.
Ένα τέτοιο πρόστιμο θα απαιτούσε αύξηση των αποθεμάτων της τράπεζας για διακανονισμούς κατά 2,4 δισ. ευρώ, κάτι που θα περιόριζε την κερδοφορία της φέτος, όμως δεν θα επιδείνωνε σημαντικά την κεφαλαιακή θέση της γερμανικής τράπεζας, καταλήγουν οι αναλυτές της Moody's.
Σημειώνεται ότι το αρχικό πρόστιμο που έχει επιβληθεί στη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, ανέρχεται σε 14 δισ. δολ. 


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης