Τελευταία Νέα
Διεθνή

Juncker: Η ΕΕ πρέπει να εφαρμόσει διαφορετική τακτική στα ζητήματα Μ. Βρετανίας και Τουρκίας

Juncker: Η ΕΕ πρέπει να εφαρμόσει διαφορετική τακτική στα ζητήματα Μ. Βρετανίας και Τουρκίας
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπογράμμισε ότι κάτι τέτοιο "θα κάνει τα πράγματα πιο σαφή"
Στο γεγονός ότι η Ευρωπαϊκής Ένωση πρέπει να εφαρμόσει μία διαφορετική τακτική στα ζητήματα χωρών που συνορεύουν με το μπλοκ, όπως η Μεγάλη Βρετανία και η Τουρκία, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Juncker, μέσω δηλώσεων που παραχώρησε στη Wall Street Journal.
Συγκεκριμένα, όπως τόνισε ο Juncker, "πρέπει να εφεύρουμε μία διαφορετική τροχιά για εκείνες τις ευρωπαϊκές χώρες που δεν επιθυμούν να είναι μέρος όλων των τομέων στους οποίους προσπαθούμε να συνεργαστούμε", αναφερόμενο τόσο στη Μεγάλη Βρετανία, που έχει αποφασίσει να αποχωρήσει από την Ένωση, όσο και την Τουρκία, που επιθυμεί να ενταχθεί σε αυτήν.
Ωστόσο, ο πρόεδρος της Κομισιόν διευκρίνισε ότι κάτι τέτοιο "δε θα είναι μία τραγωδία ή μία κρίση, αλλά θα αποτελεί μία ευκαιρία", καθώς όπως λέει χαρακτηριστικά, θα καταστήσει τα πράγματα πιο σαφή".
Παράλληλα, δηλώσεις για το εν λόγω ζήτημα πραγματοποίησε στους Financial Times και ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Mark Rutte, υπογραμμίζοντας ότι "δε γίνεται να ωθούμε το έργο της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς τα άκρα, πιέζοντας για περισσότερη Ευρώπη".
"Χάνουμε πληθυσμό όσο περνάει ο χρόνος, οι ψηφοφόροι δεν κάνουν λάθος", αναφέρει με νόημα ο ολλανδός πρωθυπουργός, αναφερόμενος στον ολοένα και περισσότερο αυξανόμενο ευρωσκεπτικισμό που επικρατεί εντός του μπλοκ.
"Όταν οι ψηφοφόροι κινούνται προς άλλη κατεύθυνση, αυτό σημαίνει ότι τα κυρίαρχα κόμματα θα πρέπει να αποδειχθούν πιο επιτυχημένα στο ζήτημα της επίλυσης των εν λόγω προβλημάτων", προσθέτει ο Rutte.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης