Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Facebook απαντά στην κριτική της May: Είμαστε εχθρικοί στους τρομοκράτες

Το Facebook απαντά στην κριτική της May: Είμαστε εχθρικοί στους τρομοκράτες
Η May πρότεινε την επανεξέταση της στρατηγικής που χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση του εξτρεμισμού, συμπεριλαμβανομένης της απαίτησης για μεγαλύτερη διεθνή ρύθμιση του διαδικτύου
Να καταστεί ένα «εχθρικό περιβάλλον» για τους τρομοκράτες επιδιώκει το Facebook, όπως ανακοίνωσε το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης.
Η ανακοίνωση αυτή έρχεται χρονικά με την τρομοκρατική επίθεση με επτά νεκρούς στο Λονδίνο αλλά και την παράκληση της Βρετανίδας πρωθυπουργού Theresa May, που ζήτησε δράση από τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο διαδίκτυο.
Η May πρότεινε την επανεξέταση της στρατηγικής που χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση του εξτρεμισμού, συμπεριλαμβανομένης της απαίτησης για μεγαλύτερη διεθνή ρύθμιση του διαδικτύου, λέγοντας ότι οι μεγάλες εταιρείες του κλάδου ήταν εν μέρει υπεύθυνες για την παροχή χώρου στην ακραία ιδεολογία.
Το Facebook ανακοίνωσε σήμερα (4/6/2017) ότι καταδικάζει τις επιθέσεις του Λονδίνου.
«Θέλουμε το Facebook να είναι ένα εχθρικό περιβάλλον για τρομοκράτες», δήλωσε ο Simon Milner, Διευθυντής Πολιτικής του μέσου σε μια ηλεκτρονική δήλωση.
«Χρησιμοποιώντας ένα συνδυασμό τεχνολογίας και ανθρώπινων αντιλήψεων, εργαζόμαστε επιθετικά για να αφαιρέσουμε το τρομοκρατικό περιεχόμενο από την πλατφόρμα μας, μόλις το καταλάβουμε - και εάν κατανοήσουμε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης που συνεπάγεται άμεση βλάβη στην ασφάλεια κάποιου-, ενημερώνουμε τις δυνάμεις επιβολής του νόμου», σημείωσε ο Milner.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης